Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Meevallers, tegenvallers en twijfelgevallen bij Heracles Almelo

Geplaatst op 12 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Mark Looms (foto) trainde vandaag, een week na de kijkoperatie van zijn knie, waar de meniscus is bijgewerkt, alweer mee met Heracles Almelo. Of hij zondag tegen NAC mee kan spelen, is echter nog onduidelijk. Maar het is een sprankje hoop voor Peter Bosz, die het zonder de lang geblesseerde Birger Maertens en de geschorste Antoine van der Linden moet stellen. Ook Tim Breukers (botkneuzing) is een vraagteken. De trainer kan, wanneer alles tegenzit, zo maar starten met een jeugdige achterhoede.

Wanneer hij ook Breukers en Looms moet missen, dan speelt Heracles tegen NAC met een geheel vernieuwde en bovendien onervaren achterhoede. In dat geval bezet Jallo de positie van linksback en verplaatst Mike te Wierik, die tegen RKC (2-2) in het centrum speelde, naar rechts. De kans is groot dat Ben Rienstra, van origine een controlerende middenvelder, Olivier ter Horst completeert in het centrum van de verdediging.

Breukers stopte vanochtend eerder met trainen. Grotendeels uit voorzorg, zo blijkt. ‘We moeten afwachten hoe hij zich zondag voelt’, vertelt trainer Peter Bosz. ‘Hij heeft een botkneuzing. En dat is vooral erg pijnlijk. Ik wou geen risico’s nemen, dus heb hem naar binnen gestuurd. Vandaag was het alweer beter dan gisteren, dus we hopen dat hij over 24 uur weer vooruitgang heeft geboekt.’

Het meetrainen van Mark Looms mocht door Peter Bosz geplaatst worden in de categorie meevallers. ‘Vandaag was de eerste keer dat hij met de groep meetrainde. Exact een week na de operatie. Dat is snel, ja. Nu wachten we af of er een reactie komt. Als je warm bent, als het bloed stroomt, dan voel je het soms niet. Je mag het denkbaar noemen dat hij zondag kan spelen, maar of het gaat gebeuren, weet ik niet.’

In de linies daarvoor kan Heracles wel aantreden op oorlogssterkte. Willie Overtoom kan starten, maar of hij een hele wedstrijd speelt, is onzeker. ‘Hij maakt een fitte indruk. Hij moet nu opnieuw opbouwen, werken aan zijn fris- en fitheid.’ Samuel Armeteros, die een groot deel van de voorbereiding miste, is wedstrijdfit, net als Kwame Quansah. De middenvelder kreeg tegen RKC een onopzettelijke klap op zijn oog, zag na de wedstrijd even niets, maar is volledig hersteld.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief