Offensief ingesteld Jong Heracles geeft het in twee minuten weg

Geplaatst op 3 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De beloften van Heracles Almelo hebben vanavond in eigen huis een 2-1 nederlaag geleden tegen FC Utrecht. De Almelose ploeg, met vijf aanvallers in de basis zeer offensief ingesteld, kreeg kansen om op voorsprong te komen, maar gaf het duel in twee minuten tijd weg. De treffer van Everton in de slotfase was er één voor de statistieken.

Heracles startte op het middenveld met aanvallers Darl Douglas en Anmar Almubaraki, terwijl Thomas Bruns, van origine een ‘tien’, vooral een controlerende functie moest bekleden. Dat leek lange tijd zijn vruchten af te werpen. Heracles was tot aan de tegentreffers de betere. Luis Pedro miste echter een reuzekans en de ploeg was te ondaadkrachtig met schoten vanaf de rand van het strafschopgebied.
Na de rust hengelde FC Utrecht de zege in een tijdsbestek van twee minuten binnen. Heracles verdedigde matig, waarna Leon de Kogel en Yoshiaki Takagi de zege simpel veilig stelden. De Almelose club oogde daarna lamgeslagen, maar kreeg in de slotfase desondanks de kans de stand gelijk te trekken. Thomas Bruns verzuimde een voorzet van Daryl van Mieghem binnen te werken, waarna de aansluitingstreffer van Everton simpelweg geen waarde had.

Scoreverloop: 63. De Kogel 0-1, 65. Takagi 0-2, 90. Everton 1-2
Heracles Almelo: Telgenkamp, Van Dijk, Te Wierik, Ter Horst, Souhuwat, Almubaraki (77. Fillinger), Bruns, Douglas, Van Mieghem, Pedro, Everton

Archieffoto: Everton tegen De Graafschap (Nick Zweers)