Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Oud-Heraclied Jan Wolters plotseling overleden

Geplaatst op 9 oktober 2011 door   ·   1 Reactie

HENGELO – Op het terrein van zijn favoriete amateurclub HVV Hengelo is donderdagavond Jan Wolters overleden. Wolters was oud-speler en kaderlid van Hengelo, maar daarvoor speelde hij in de jaren vijftig een groot aantal seizoenen in het eerste elftal van Heracles. Hij was ijverige, harde middenvelder. Radioverslaggever Bob Spaak noemde hem destijds eens de gemeenste voetballer van Nederland. Jan Wolters was echter de vriendelijkheid zelve. Hij stond bekend om zijn uitgebreide kennis van de historie van Heracles. Vanaf de opening van het Polmanstadion tot enkele jaren geleden toen zijn gezondheid wat achteruit ging, bezocht hij nog elke thuiswedstrijd.
Bij de HVV Hengelo bekleedde hij tal van functies.Hij was derhalve erelid van de club.  Na een kaartavond overleed Wolters donderdagavond toen hij op weg was naar de auto aan een hartaanval. Hij is 82 jaar geworden. Dinsdagmorgen is de crematie.

Bij de HVV Hengelo zijn dit weekeinde in verband met het overlijden van Wolters alle wedstrijden afgelast.

Foto: De jonge Jan Wolters in het shirt van Heracles

= Later meer in het weblog van Gijs Eijsink =

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. r.gerritsjans says:

    jammer ondanks zijn 82 jr. Geweldige kerel kon met iedereen overweg. Had niet alleen verstand van Heracles maar was gek op paardesport wielrennen zwemmen enzovoort enzovoort .Enzovoort was zijn stopwoord, in amsterdam was hij bekend bij “old seeler” op de renbaan kenden ze hem enzovoort enzovoort!
Archief