Zaterdag 13 april 2024
Twentesport

Promotiedag G-Voetbal in Polman Stadion

Geplaatst op 16 juni 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO –  In het Polman Stadion in Almelo  wordt zaterdag voor de tweede keer de G-voetbalpromotiedag gehouden. Bijna honderd kinderen met een – met name – motorische beperking spelen voetbalspellen op het kunstgrasveld. Om kwart voor elf wordt het evenement geopend, waarna de kinderen, tussen de 6 en 16 jaar, in groepsverband tussen 11:00 uur tot 15:00 uur  de onderdelen afwerken.

De kinderen worden ingedeeld in groepen van acht, waar bij elke groep twee begeleiders zijn ingepland. Tegen het middaguur ontvangen de kinderen een lunch en na afloop krijgen de kinderen een goodiebag mee naar huis.  In deze tas zit ook een folder met clubs uit de regio die G-voetbal aanbieden.

De promotiedag wordt georganiseerd door Stichting Doelpunt, in samenwerking met Heracles Almelo en studenten van de opleiding Sport & Bewegen en Facilitair van het ROC van Twente. Ook de KNVB is nauw betrokken bij het evenement, waarbij het G-Voetbal in een positief daglicht wordt gezet.

Doelpunt heeft voor de G-voetbalpromotiedag het Meer dan Voetbal-label ontvangen van Stichting Meer dan Voetbal, voorafgaand aan de wedstrijd Heracles Almelo – Roda JC op 6 februari 2011. Dit label wordt verstrekt aan evenementen die zich inzetten voor de maatschappij, waarbij voetbal een belangrijke rol speelt. De G-voetbalpromotiedag is eveneens genomineerd voor de Meer dan Voetbal Award.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief