Punt schamele troost na late oplossing Heracles

Geplaatst op 24 september 2011 door   ·   Geen reacties

HEERENVEEN – Het was een wedstrijd van uitersten, die tussen sc Heerenveen en Heracles. De Friezen kregen vanavond voor de rust de beste kansen en namen terecht de leiding. Maar in de laatste fase van de tweede helft wisten de Almeloërs de tactische oplossing te vinden, waardoor de ploeg dankzij een treffer van Samuel Armenteros met 1-1 van het veld stapte, en vervolgens zelfs een kater overhield aan de remise. In het slot kreeg Heracles immers een zuivere zege in het vizier.

Vorige week werd Utrecht nog verrast over de rechterflank, waar de naar binnen kruipende Samuel Armenteros en de opkomende Tim Breukers telkens voor een man meer-situatie en dreiging zorgden. Maar juist die troef werd vanavond in het noorden des lands simpel verijdeld. Breukers kwam snelheid in finesse te kort, waardoor Armenteros, die desondanks een uitstekende wedstrijd speelde, telkens in de drukte terecht kwam. Heracles, dat telkens initiatief nam, maar zich ook elke keer vastlief rond de ‘zestien’, speelde Heerenveen daardoor in de kaart. Mede door het controlerende blok op het middenveld, waardoor Willie Overtoom alleen op twintig meter van het strafschopgebied – en dus met de rug naar het doel – aangespeeld kon worden, kreeg Heerenveen alle gelegengeid het zo geliefde spelletje spelen: leunen op eigen helft en bij ruimte met snelheid de diepte of de vleugels bereiken. Dat Oussama Assaidi en Lucianio Narsingh een prettige avond kregen, was een logisch gevolg.

Hoewel de 1-0 niet tot stand kwam via de vleugels, maar uit een afstandsschot van Assaidi, kwam Heracles met die ruststand nog goed weg. Bas Dost schoot in de eerste helft een honderd procent-kans, uit een voorzet van Narsingh, in de tribune. In de tweede helft moest Heracles vooral doelman Remko Pasveer dankbaar zijn. Een tactisch slimmigheidje van trainer Peter Bosz, dat de veelzijdigheid binnen de smalle selectie nog maar eens toont, bracht Heracles alsnog een goed resultaat. Met invallers Duarte en Luis Pedro, die het veld breder hielden en ruimte wisten te creëren, liet de ploeg de wedstrijd volledig kantelen. Heracles stapte, door een treffer van Armenteros, alsnog met 1-1 van het veld. De kater van de laatste fase is echter wat rest. Want Heracles maakte, na de oplossing van Bosz, plots het meest aanspraak op de overwinning. Onzorgvuldigheid en het aluminium stonden een driepunter in de weg.

Foto Tim Breukers (Heracles)  in een fel voetbalgevecht met Oussama Assaidi (rechts)