Punt voor Heracles Almelo na bezoek aan FC Utrecht

Geplaatst op 18 september 2011 door   ·   Geen reacties

UTRECHT – Heracles Almelo heeft vanmiddag een 2-2 gelijkspel geboekt bij FC Utrecht. Tot grote boosheid van trainer Peter Bosz werd een treffer van Glynor Plet afgekeurd, vanwege een duw voorafgaand aan de aanval, waardoor de ploeg slechts een puntje overhield aan het duel in de Domstad.

Hoewel Heracles in de beginfase de bovenliggende partij was en kansen kreeg via Willie Overtoom en Glynor Plet, kwam FC Utrecht in eigen stadion tegen de verhoudingen in op voorsprong. Op aangeven van Nana Asare speelde Alexander Gerndt doelman Remko Pasveer door de benen (1-0). De Domstedelingen hadden daarna op 2-0 kunnen komen, maar Jacob Mulenga miste een goede kans. Heracles toonde zich vasthoudend en ging uiteindelijk, gezien het spelbeeld terecht,  met een voorsprong de rust in. Kwame Quansah haalde van afstand aan en zag het van richting veranderde schot achter de kansloze Rob van Dijk verdwijnen (1-1).  Een prima voorbereidende actie van Tim Breukers werd afgerond door Plet (2-1).

De tweede helft was er één vol kansen, maar met slechts één treffer. Plet verzuimde het duel vroegtijdig te beslissen, waarna Nana Asare een voorzet van Tommy Oar achter Pasveer volleerde (2-2). Heracles had vervolgens pech met regiogenoot Eric Braamhaar, die een zuivere treffer van Plet afkeurde, omdat er voorafgaand aan de aanval geduwd zou zijn. Het bracht het duel in een slotfase, waarin het beide kanten op had kunnen gaan. Beide clubs kwamen niet tot scoren, waardoor de punten werden gedeeld. Heracles had op basis van het vertoonde spel, en de aanvallende pressie waarmee het Utrecht lange tijd overdonderde, meer verdiend dan een punt.

Scoreverloop: 19. Gerndt 1-0, 31. Quansah 1-1, 37. Plet 1-2, 54. Asare 2-2
Scheidsrechter: Braamhaar
Geel: Oar (FC Utrecht)
FC Utrecht: Van Dijk, Bovenberg, Nilsson, Heerings, Zullo (46. Bulthuis), Martensson (67. Kali), Asare, Sneijder, Gerndt, Mulenga, Oar (76. Boldewijn)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Duarte, Plet (80. Douglas), Armenteros, Everton (71. Vejinovic)