Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Rapporteur Erwin Looms: ‘Bij Heracles speelden alleen de middenvelders goed’

Geplaatst op 11 september 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Bij Heracles-Ajax was rapporteur Erwin Looms een stuk kritischer dan zijn collega Wim Neeskens. Als je tegen Ajax speelt, moet elke speler van het elftal top zijn, als je wat wilt bereiken’, zei Looms. ‘Als je dan het elftal van Heracles tijdens de wedstrijd bekijkt, zie je dat er drie boven een zes uitkomen en dat zijn  de drie middenvelders Overtoom, Vejinovic en Quansah. Zij speelden een prima wedstrijd. Maar Remko Pasveer scoorde een onvoldoende, de verdediging een mager zesje en het spel van de spelers voorin, was ook een mager zesje ruim beloond. Everton is geen echte rechtsbuiten, dat zie je. Hij komt geen man voorbij. Hij is veel beter bruikbaar als schaduwspits en goaltjesdief’, aldus de voormalige spits van oa Heracles, HSC en Excelsior’31.
Beide heren waren het wel eens met elkaar over de cruciale rol van doelman Remko Pasveer. Neeskens: ‘Bij de gelijkmaker  zat hij  fout. Ik reken hem dat niet aan want hij had ook enkele goede reddingen. Maar na de rust leidde weer een fout van hem de 1-2 in. En toen was de wedstrijd verloren.’

Onze rapporteur Gert Lammerink zag de nederlaag van FC Twente bij Roda JC en concludeerde dat het verlies van Bryan Ruiz al zichtbaar is. ‘Het was een moeilijke wedstrijd voor FC Twente, zonder Bryan Ruiz. Normaal gesproken liep iedere aanval via hem. Vaak was hij de aangever of de afmaker, het rustpunt in de ploeg. Met een nieuwe speler en een ander systeem wist een zeer aanvallend FC Twente toch vier of vijf kansen te creëren, voordat het na een half uur op voorsprong kwam’, aldus de oud-Enschedeër die werkzaam is als sportredacteur bij het ANP.

Voor de uitgebreide analyses van de drie rapporteurs: klik hier.

Foto: Marko Vejinovic in duel met Theo Janssen
(Foto Nick Zweers)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief