Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Rapporteur Erwin Looms: ‘Heracles-Cambuur was dramatisch’

Geplaatst op 26 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

375x250 Hoa CF4A0803HENGELO – De derde speelronde in de eredivisie leverde voor de regionale clubs nog weinig op, behalve dan de opmerking van FC Twente-coach Alfred Schreuder dat het spel van zijn ploeg zich positief ontwikkelt. Twente speelde gelijk (1-1) bij NAC. Rapporteur Rob Hartog (ANP) meldde oa: ‘Na afloop gaf Alfred Schreuder aan dat zijn elftal “stappen maakt”. Ik kon me daar niet zo goed in vinden, die stappen gaan in ieder geval wel heel traag en zijn heel klein. Het wordt zo langzamerhand wel een beetje zorgelijk bij Twente. Drie gelijke spelen tegen niet al te beste tegenstanders. Het probleem bij Twente ligt naar mijn mening voorin. Twente heeft namelijk een ijzersterk middenveld, maar voorin mist het elftal een echte goalgetter.’ Hartog was echter tevreden over Luc Castaignos die slechts 47 minuten speelde, maar wel een goede vorm etaleerde. Hij kreeg een ster voor zijn inbreng.

Erwin Looms ging vol verwachting naar Heracles-Cambuur (0-1) maar kreeg de schrik van zijn leven: ‘‘Ik had beter wat anders kunnen gaan doen, dan de wedstrijd Heracles – SC Cambuur bezoeken. Het was in één woord dramatisch, van de eerste tot aan de laatste seconde. Heracles speelde compleet zonder zelfvertrouwen en heeft geen enkele kans gehad’, constateerde de oud-spits van Heracles. En:  ‘Dennis Telgenkamp maakte een uiterst onzekere indruk. Bart Schenkeveld en Mike Te Wierik deden het redelijk, maar Ramon Zomer, gehaald voor de ervaring en vooral linksback Fahd Aktaou speelden slecht. Dit was de eerste keer dat ik Aktaou zag spelen, maar het was bedroevend’, aldus Looms.

Edwin Hilgerink zag HSC’21 met 1-0 verliezen van De Treffers. ‘Het missen van de opgelegde kansen was het euvel aan Haaksbergse zijde’, zei Hilgerink. ‘HSC creëerde niet veel kansen, maar de kansen die het kreeg waren wel honderd procent kansen. Op het spel was namelijk weinig aan te merken. Het elftal werkte hard en het voetbal was bij vlagen goed.’
Hilgerink benoemde Freek Grondman tot Man of the Match en gaf de verdediger eveneens een ster voor zijn goede spel.

KLIK HIER voor de uitgebreide analyses van Looms, Hartog en Hilgerink.

Het sterrenklassement staat op de voorpagina.

Foto: Typerend beeld bij Heracles-Cambuur.  
(Foto Herman Oude Alink)

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief