Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

RKC Waalwijk – Heracles Almelo 2-2 (0-1) – Analyse door Dick Kiers

Geplaatst op 6 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

Ik vond Remko Pasveer de grote man aan Heracles zijde, net zoals hij dat het afgelopen seizoen regelmatig was. Over de gehele wedstrijd bezien was RKC Waalwijk duidelijk een klasse beter dan Heracles Almelo. De bezoekers waren aanvallend heel matig en kregen eigenlijk maar twee kansen. Dat die door Everton en Plet werden benut was best knap, zo werd er in elk geval een hoog rendement gehaald uit de mogelijkheden.

Na de 2-0 tien minuten voor tijd leek het kat in het bakkie voor Heracles. Vij minuten voor tijd werd Van der Linden uit het veld gestuurd en nadat Braber de toegekende strafschop benutte ontstond er toch nog een hectische slotfase. Daarin was het Ten Voorde, die ook al aan de basis van de strafschop stond, die alsnog gelijk maakte. Heracles mocht vervolgens nog van geluk spreken dat het niet ook nog eens 3-2 werd want Auassar kreeg nog een goede mogelijkheid.

Al met al was het voor RKC een dik verdiend punt tegen een opvallend slecht Heracles. Het was echt de combinatie Pasveer en een flinke dosis geluk die er voor zorgden dat Heracles toch een punt over wist te houden aan dit duel. RKC speelde best aardig, Heracles was onder de maat.

Als man van de wedstrijd kies ik voor Pasveer, die ik daarbij tevens twee sterren toe ken. Ik vond de beide Almelose verdedigers, Te Wierik en Ter Horst, erg zwak. Je merkte duidelijk dat de geblesseerde Looms en Maertens node gemist werden. Voor de amusementswaarde een 7,5 waarbij gezegd moet worden dat het amusement volledig van de zijde van RKC kwam.

RKC Waalwijk – Heracles Almelo 2-2 (0-1)
Scoreverloop: 31. Everton 0-1, 80. Plet 0-2, 86. Braber 1-2 (pen.), 90. Ten Voorde 2-2
Man van de wedstrijd: Remko Pasveer
Sterren: Remko Pasveer 2x
Amusementswaarde: 7,5
Gele kaart: Van Peppen, Janssen (RKC Waalwijk)
                     Vejinovic, Douglas, Plet (Heracles Almelo)
Rode kaart: 85. Van der Linden (Heracles Almelo)
RKC Waalwijk: Zoet, Bandjar, Ramos  (81. Van.Hout/81), Drost, Van Peppen, Auassar,    Braber, Duits, Ten Voorde, Castillion, Meijers.
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Te Wierik, Van der Linden, Ter Horst (74. Jallo), Vejinovic, Overtoom (60. Duarte), Quansah, Douglas, Armenteros, Everton (68. Plet).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief