Dinsdag 23 april 2024
Twentesport

Roda JC – Heracles Almelo 3-1 (0-0) – Analyse door Mark van Rijswijk

Geplaatst op 26 november 2011 door   ·   Geen reacties

Heracles speelde in een ander systeem dan gebruikelijk, 3-4-3 in plaats van het gebruikelijke 4-3-3. Gezien het ontbreken van een verdediger en de speelwijze van Roda JC was dat ook de meest logische keuze. De eerste helft pakte de manier van spelen goed uit. Hoewel Heracles zelf niet veel kon creëren, was het wel de bovenliggende partij. Roda JC kreeg een of twee mogelijkheden.

De tweede helft werkte het spelsysteem van Heracles niet meer. Roda JC zette meer druk naar voren. Heracles liet verdedigend steekjes vallen en had een voorhoede die niet in de wedstrijd zat. Daardoor liep de ploeg tegen een terechte nederlaag aan. Je kunt de schuld bij de verdediging leggen, maar eigenlijk was er helemaal niemand die zijn gebruikelijke niveau wist te halen. Alleen Remko Pasveer en Marko Vejinovic speelden zoals anders. De andere negen speelden duidelijk onder hun kunnen. Ook Pasveer en Vejinovic hebben wel eens betere wedstrijden gespeeld dan vandaag.

De trainers wezen na afloop op hun eigen ploeg. Harm van Velthoven vond dat zijn ploeg de tweede helft beter doordekte, terwijl Peter Bosz aangaf dat het veld te groot werd. Ik denk dat Heracles beter kan dan het vandaag heeft laten zien. Het zegt genoeg dat de gehele voorhoede van Heracles sinds september niet meer gescoord heeft. Armenteros, Plet en Everton zijn duidelijk niet in hun beste vorm.

Ik geef de wedstrijd, met name op basis van de tweede helft, een zeven. Als mannen van de wedstrijd kies ik voor Mats Junker vanwege zijn twee doelpunten en voor Ruud Vormer die de beste speler was vandaag. Sterren geef ik aan Vejinovic die zeker de eerste helft goed speelde en Pasveer die zich toch weer wist te onderscheiden.

Roda JC – Heracles Almelo 3-1 (0-0)
Scoreverloop:
66. Junker 1-0, 68. Junker 2-0, 76. Overtoom 2-1 (penalty), 77. Malki 3-1
Amusementswaarde:  7
Man van de wedstrijd:
Junker en Vormer (beide Roda JC)
Sterren:
Pasveer en Vejinovic (beide 1x)
Geel: Ramzi, Wielaert en Biemans (Roda JC) Vejinovic (Heracles Almelo)
Roda JC: Kieszek, Monteyne, Wielaert, Biemans, Hempte, De Beule, Vormer, Donald, Ramzi (90. Suitchuin Djoum), Junker (90+2. Lebedysnki), Malki (87. Pluim).
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Rienstra, Van der Linden, Vejinovic, Quansah, Overtoom, Duarte (79. Bruns), Armenteros, Plet, Everton (67. Pedro). 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief