Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Spelers van Go Ahead Eagles mogen van KNVB in Jong Heracles voetballen

Geplaatst op 7 september 2011 door   ·   Geen reacties

DEVENTER/ALMELO – Spelers van Go Ahead Eagles mogen voortaan meedoen in het beloftenteam van Heracles. De KNVB heeft beide clubs toestemming gegeven voor deze samenwerking. Trainer Joop Gall en technisch-coördinator Marc Overmars hebben inmiddels met de technische staf van Heracles werkafspraken gemaakt. De KNVB besloot tot goedkeuring van het verzoek van beide clubs, omdat ze deel uit maken van een samenwerkingsverband waar ook FC Twente bijhoort. De drie verenigingen hebben samen een voetbalacademie. Ook elders in het land tref je dit soort constructies aan, Feyenoord en Excelsior hebben bijvoorbeeld ook een dergelijke samenwerking.
Voor Heracles en Go Ahead is de permissie van de KNVB een uitkomst. Heracles kan een paar extra spelers voor het beloftenteam goed gebruiken, omdat de eredivisionist uit Almelo een aantal van 25 spelers voor twee elftallen beschikbaar heeft. Daarvan is Birger Maertens langdurig uitgeschakeld. Go Ahead heeft geen beloftenteam en zocht al langer naar een mogelijkheid om spelers die terugkomen van een blessure of weinig aan voetballen toekomen, ritme te kunnen laten opdoen.
Het Almelose beloftenelftal met spelers van Go Ahead Eagles zal onder de naam Jong Heracles in de competitie uitkomen. Coach van het team is René Kolmschot (foto). De spelers uit Deventer mogen niet in het eerste elftal van Heracles aantreden.

(Foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief