Stemming Heracles na remise in Heerenveen: ‘Hier hadden we kunnen winnen’

Geplaatst op 24 september 2011 door   ·   Geen reacties

HEERENVEEN – Ze stapten met een gelijkspel van het veld. En hoewel dat een knappe prestatie is bij sc Heerenveen, konden ze er bij Heracles Almelo niet volledig vrede mee hebben. De wissels in de laatste twintig minuten lieten de wedstrijd kantelen. En waar Heracles daarvoor nog niet mocht klagen dat het nog niet beslist was, maakte de ploeg in die fase zelfs nog aanspraak op een klinkende zege. Dat bleef dus uit.

Vorig seizoen deed hij het thuis met een stiftje, nu teisterde Samuel Armenteros zijn oude club sc Heerenveen, waar hij te licht bevonden werd, nogmaals. Vanavond deed hij het met een draai vol finesse, die hij beloonde met de 1-1. Hij kan er om lachen, dat hij Heerenveen nogmaals pijn doet. ‘Wéér ja’, roept hij, maar het gevoel van het gelijkspel stemt tot wisselvalligheid. ‘Als je de hele wedstrijd bekijkt, moet je misschien tevreden zijn met een punt. Maar een wedstrijd duurt langer dan zeventig minuten. Ook al is een gelijkspel bij Heerenveen goed, in de laatste twintig minuten hadden we hier kunnen winnen.’

Lange tijd liep Heracles in een trechter, invaller Lerin Duarte en Luis Pedro zorgden voor nieuw perspectief. ‘Misschien speelde ik zelf wel goed, maar ik kon te weinig acties maken voor de rust. We liepen constant de drukte in, dan is het moeilijk gevaarlijk te worden. Na de wissels deden we dat beter’, vindt ook Armenteros. ‘Dat heeft mede te maken met frisse benen. De bekerwedstrijd van afgelopen week (wint tegen JVC Cuijk,red.) merk je nog wel. En ja, het heeft ook te maken met de ruimte die zijn creëren en de acties die zij maken.’

Pedro stemt in met die woorden. ‘Lerin en ik zijn spelers met een actie. Je merkte dat er wat moest gebeuren, dat er een mannetje uitgespeeld moest worden om tot kansen te komen. Wij kunnen dat’, vertelt de typische buitenspeler, die vorig seizoen nog bij Go Ahead Eagles speelde. ‘Het werd te druk in de eerste helft. Everton is meer een spits, gaat dus meer naar binnen, en Armenteros ook. Ik blijf wel lekker aan die zijkant wachten op de één tegen één-situatie, om vervolgens een actie te maken. En je ziet, daar heeft iedereen het lastig mee.’

Peter Bosz was grotendeels ontevreden over de vertoning in het Abe Lenstra Stadion. ‘Als je weet dat je beter kan, dan is het teleurstellend dat je dit laat zien’, vertelde de trainer, die de vertoning ook niet relativeerde. ‘We hadden rustiger moeten zijn, nauwkeuriger. Na de wissels deden we dat wel. Dat deed de wedstrijd kantelen.’ Er had bovendien meer in gezeten dan een gelijkspel. ‘Dat we op 1-0 achterstand kwamen was terecht en de 2-0 hing eerder in de lucht dan de gelijkmaker. Maar na de gelijkmaker kregen we zelfs kansen om hier te winnen.’