Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Trainer Jan de Jonge: ‘Ik begrijp dat ik nu even niet populair ben bij onze fans’

Geplaatst op 22 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

375x250 Hoa - CF4A0613 tannane roodALMELO – De competitie in de eredivisie draait op volle toeren, maar Heracles is behoorlijk traag van start gegaan. De Almeloërs hebben na drie wedstrijden 0 punten en daar komt bij dat het spel zoals getoond in de verloren thuiswedstrijd tegen Cambuur (0-1) niet best is. De formatie die door trainer Jan de Jonge was gekozen, voetbalde chaotisch, onrustig en slordig. Dat de ploeg nauwelijks kansen creëerde, was het gevolg daarvan. Trainer Jan de Jonge was bij een klein deel van de supporters de gebeten hond, getuige hun spreekkoren in de slotfase toen Cambuur uit een corner de volle winst greep, met als kwintessens dat ze hem graag zouden zien verdwijnen bij de club.

De Jonge zelf had er in zijn nabeschouwing begrip voor. ‘Ik begrijp dat ik nu even niet populair ben bij onze fans.’ Hij was ontevreden over het vertoonde spel. ‘Cambuur begon goed, wij speelden met angst. Later werd dat wat beter, maar we konden Cambuur geen pijn doen’, zei De Jonge. ‘In de tweede helft hadden we wat meer de bal, maar toen we dachten dat het onze kant op zou gaan vallen, kreeg Oussana Tannane zijn tweede gele kaart en dus rood. Dat was het keerpunt, we moesten de opstelling veranderen en liepen achter de feiten aan met tien man.’

Henk de Jong, de trainer van Cambuur, vertelde allereerst dat zijn rechtsback  Wouter Droste die uitviel na een botsing met Bryan Linssen in het ziekenhuis was voor onderzoek. Hij memoreerde verder dat het reeds verlopen kratje bier voor de terugreis eindelijk aangesproken zal worden. Cambuur had namelijk sinds de rentree in de eredivisie in 2012 nog geen uitwedstrijd gewonnen.
‘Na een redelijk goede start werd het een vechtwedstrijd’, zei De Jong. ‘We wisten waar ze pijn konden doen. Toen ze met tien man kwamen te staan, hebben we eerst afgewacht hoe Heracles zou gaan reageren en hebben daarna ons spel wat omgezet. Uiteindelijk  won de gelukkigste’, vond De Jong die afsloot met de woorden: ‘Sterkte Jan, de kop dr veur”

Foto; Tannane grijpt naar zijn hoofd. Hij beseft dat hij het veld moet verlaten na de tweede gele kaart.”
(foto Herman Oude Alink)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief