Uitgegleden Fledderus: ‘Triest voor een ploeg die kampioen wil worden’

Geplaatst op 17 april 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De frustratie was groot bij Mark-Jan Fledderus. De tweede helft was amper een halve minuut onderweg, of de middenvelder van Heracles kon de kleedkamer alweer opzoeken. Met een gele kaart op zak maakte hij een ogenschijnlijk domme tackle op PSV-speler Zakaria Labyad. Maar die tackle was niet bedoeld als tackle.

Fledderus gleed uit. ‘Ik wilde Labyad kort dekken, dus ik kwam aangesprint, maar gleed weg doordat het veld net gesproeid was’, verzucht de middenvelder. ‘Heel lullig, want het was totaal niet m’n intentie om hem te raken. Ik begrijp dat het beoordeeld werd als een overtreding. En dan kan hij de tweede gele kaart trekken. Maar je moet je als scheidsrechter afvragen om dat vijftien seconden na rust te doen, in een wedstrijd waar daar helemaal geen aanleiding toe is. Dat noemen ze een wedstrijd aanvoelen.’

Bovendien won PSV ook nog eens onverdiend, zag Fledderus. ‘Triest voor een ploeg die kampioen wil worden, om hier op deze manier voor de dag te komen’, zegt hij. ‘Het gevoel is klote. De frustratie in de kleedkamer is groot. Logisch ook, want als je zelfs met tien tegen elf beter bent. Als die penalty er gewoon in gaat, had ik het nog wel eens willen zien. Dan had PSV waarschijnlijk niet wat uit de hoge hoed kunnen toveren. Maar goed, we moeten de volgende drie wedstrijden zien te winnen. Dan maken we nog kans op de play-offs.’

Fledderus wijt de 2-0 nederlaag aan arbitrale dwalingen. ‘Drie cruciale momenten doen ons de das om. Mijn rode kaart en twee buitenspeldoelpunten.’