Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Heracles staat ondanks goede eerste helft met lege handen tegen AZ

Geplaatst op 9 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

5z7t9427ALMELO – Heracles begon goed aan de seizoensouverture tegen AZ, maar staat na negentig minuten voetbal toch met lege handen. De bezoekers waren in de eerste helft de onderliggende partij, maar stolen door doelpunten van Steven Berghuis, Guus Hupperts en Muamer Tankovic de buit uit het Polman stadion.

De intenties van Heracles werden al vroeg in het duel duidelijk. De Almeloërs dicteerden het spel en hadden enkele mogelijkheden om in de eerste helft al op voorsprong te komen. Zo had Thomas Bruns een uitstekende mogelijkheid om doeltreffend te zijn, maar zijn inzet bij de eerste paal werd knap gepareerd door Esteban, de Costa Ricaanse doelman van AZ.

Diezelfde Esteban raakte even daarvoor tot twee keer toe een Heracles-speler in het zestienmetergebied. Met name bij het tweede incident leek hij bewust een been uit te steken om Bryan Linssen een halt toe te roepen, maar scheidsrechter Dennis Higler zag daar geen overtreding in.

AZ wachtte geduldig af en kreeg uiteindelijk ook mogelijkheden om tot scoren te komen. Dennis Telgenkamp liet zich echter zien als solide goalie en hield zijn doel tot vlak na de rust schoon. Steven Berghuis mocht van de rand van het zestienmetergebied uithalen met links en zag zijn inzet, die nog wel werd aangeraakt door Telgenkamp, in het Heracles-doel eindigen. Niet veel later was het 2-0. Ditmaal mocht linksbuiten Guus Hupperts aanleggen en schoot hij op schitterende wijze raak.

Heracles probeerde het nog wel, maar het lukte de mannen van Jan de Jonge maar niet om een echte uitgespeelde kans te creeëren. Iliass Bel Hassani raakte nog wel een keer de paal, maar dat was één van de spaarzame gevaarlijke momenten van de Almeloërs.

Het debacle voor Heracles werd zo nodig nog groter, want Dennis Telgenkamp liet een houdbaar schot van Steven Berghuis los, waardoor Muamer Tankovic de wedstrijd definitief besliste met zijn eerste eredivisietreffer. De score had nog groter uit kunnen vallen, maar Telgenkamp had nog een goede redding op een schot van oud-Heraclied Mikhail Rosheuvel in petto, dus bleef het bij 3-0.

Heracles Almelo – AZ Alkmaar 0-3 (0-0)
Scoreverloop:
56. Berghuis 0-1, 63. Hupperts 0-2, 76. Tankovic 0-3

Heracles Almelo: Telgenkamp; Te Wierik, Schenkeveld, Zomer, Aktaou; Sibum (72. Cziommer), Fledderus (68. Gyasi), Bruns; Bel Hassani, Tannane (68. Weghorst), Linssen
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Poulsen; Ortiz, Gudelj, Hendriksen; Berghuis, Tankovic (76. Rosheuvel), Hupperts

Foto: Renè Hummel

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief