Zaterdag 13 april 2024
Twentesport

‘Ik nam een aanloop en steeg op…’

Geplaatst op 1 maart 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Wanneer beleefde Enschedeër Alfred Nijhuis (44) zijn ultieme moment als profvoetballer? Honderden wedstrijden heeft hij als prof achter zijn naam staan, inclusief een stuk of tien Champions League-duels.
Na de periode in de jeugd van Vogido en Sportclub Enschede ging hij naar Duitsland en bleef er op een kleine periode in Japan na, zijn hele carrière. Hij speelde voor MSV Duisburg en Borussia Dortmund.
Thans is hij niet meer actief in de voetballerij behalve dan het lidmaatschap van het voetbalpanel van TwenteSport.com. Zijn fraaie loopbaan in Duitse dienst ligt achter hem, maar soms viert hij in stilte dat ene moment nog eens toen hij in 1990 met MSV Duisburg tegen Eintracht Frankfurt speelde.

‘Michael Tönnies nam een fraaie hoekschop vanaf rechts, ik nam een aanloop en steeg op, bleef hangen tot de juiste hoogte, en raakte de de bal vol auf den Stirn, feilloos achter Uli Stein in de verre hoek, waar niemand bij de paal stond.’

En hoe voelde dat? ‘Ik heb me nog nooit zo uitbundig gezien en gevoeld na een goal. In een topwedstrijd zo scoren, het leek van binnen wel een adrenaline cocktail, ik kon mijn geluk niet op. Het hele stadion op zijn kop.’ Zo beschrijft Nijhuis dat emotionele moment vol gelukzaligheid en hemelse verrukking.  Hij haalt dat ultieme moment van glorie van die eerste november 1990 nog eens voor de geest. KLIK HIER

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief