Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

KBVB en KNVB positief over uitkomsten studie vrouwencompetitie

Geplaatst op 3 december 2011 door   ·   Geen reacties

ZEIST – Delegaties van de KBVB en KNVB hebben gisteren in Antwerpen met een positief gevoel kennis genomen van de uitkomsten van een studie naar de haalbaarheid van een gezamenlijke grens­over­schrijdende vrouwenvoetbalcompetitie (Vrouwen BeNe League). Er blijken goede mogelijkheden te zijn voor een gecombineerde competitie. In België beslist het uitvoerend comité van de KBVB op zaterdag 10 december of zij met ingang van komend seizoen een gecombineerde vrouwencompetitie wil starten. Het bestuur amateurvoetbal  en het bondsbestuur van de KNVB behandelen dit onderwerp tijdens hun reguliere vergaderingen in januari 2012. Als de besturen ‘ja’ zeggen wordt plan het komend voorjaar uitgewerkt. Daarbij komen o.a. de reglementen, commerciële zaken, financiën en competitieschema  aan de orde. De Vrouwen BeNe League kan dan in het seizoen 2012-2013 van start, waarbij de volgende opzet van kracht wordt:

In de eerste seizoenshelft worden de Women’s Elite League in België (8 clubs) en de Eredivisie Vrouwen in Nederland (8 clubs) gespeeld (uit en thuis), waarna de 4 sterkste clubs van beide landen zich na de eerste seizoenshelft kwalificeren voor de Vrouwen BeNe League A en de nummers 5 t/m 8 voor de Vrouwen BeNe League B

De Vrouwen BeNe League A en B worden vervolgens nog in hetzelfde seizoen in het voorjaar gespeeld.  De hoogst geklasseerde Belgische en de hoogst geklasseerde Nederlandse club van de Vrouwen BeNe League A kwalificeren zich voor de UEFA Women’s Champions League namens respectievelijk België en Nederland.

In augustus van dit jaar tekenden de voorzitter van de KBVB, Francois De Keersmaecker, en KNVB-bestuurder Johan van Kouterik in Venlo de intentieverklaring om te komen tot een grensoverschrijdende vrouwencompetitie. De voetbalbonden werden bij dit initiatief volledig gesteund door de betrokken vrouwenvoetbalclubs in België en Nederland. Marketingbureau TripleDouble heeft de afgelopen maanden het haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief