Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Kuipers fluit finale Champions League

Geplaatst op 7 mei 2014 door   ·   Geen reacties

Bjorn KuipersOLDENZAAL – Bjorn Kuipers kan een nieuwe parel toevoegen aan zijn fraaie erelijst. De Oldenzaalse topscheidsrechter fluit op 24 mei de Champions League-finale tussen Real Madrid en Atletico Madrid. De 41-jarige Tukker zal in Lissabon worden ondersteund door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Cüneyt Çakir uit Turkije is de vierde official, terwijl Pol van Boekel en Richard Liesveld als vijfde en zesde official optreden.

‘Dit is een droom die uitkomt. Op het veld staan tijdens de finale van de Champions League is voor een scheidsrechter net als voor voetballers een van de hoogst haalbare prestaties in het voetbal’, reageerde Kuipers op de fraaie aanstelling. ‘Dat maakt ons enorm trots en wij zijn iedereen die ons heeft gesteund en heeft bijgestaan in de afgelopen jaren ontzettend dankbaar.’ Hij is de vierde Nederlander die de finale fluit. Leo Horn, Charles Corver en Dick Jol gingen hem voor.

Kuipers floot in 2013 al de Europa League-finale tussen Chelsea en Benfica. Tevens was hij de arbiter in de strijd om de Confederations Cup tussen Spanje en Brazilië. Komende zomer is hij met zijn vaste assistenten actief op het WK in Brazilië.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief