Dinsdag 16 april 2024
Twentesport

Nederlands vrouwenelftal speelt gelijk tegen Engeland

Geplaatst op 27 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ZWOLLE – Het Nederlands vrouwenelftal is in de derde EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland op 0-0 blijven steken. In het FC Zwolle Stadion had Nederland weliswaar het beste van het spel, maar kwam de ploeg van bondscoach Roger Reijners niet tot scoren.

Oranje waarvoor geen vrouwen van FC Twente waren opgeroepen wegens een conflict tussen FC Twente en de KNVB, speelden dominant en verzorgd voetbal. Voor rust gingen schoten van Sylvia Smit en Manon Melis voorlangs. In de tweede helft kregen de Engelsen de grootste kans van de wedstrijd. Oranjekeepster Loes Geurts stopte de strafschop van Fara Williams. Daarna drong Nederland nog aan, maar tot een doelpunt leidde het niet.
Bondscoach Reijners was tevreden met het getoonde spel. “Engeland is een sterke ploeg met veel lopend vermogen. Ze staan niet voor niets op de zesde plaats in de FIFA-ranking. Het is onze verdienste dat zij vanavond niet in hun spel zijn toegekomen. Daarom mogen we blij zijn met dit resultaat.”

Het eerstvolgende kwalificatieduel voor de Oranjevrouwen is op woensdag 19 november. Dan staat de uitwedstrijd tegen Slovenië op het programma. De Sloveense ploeg speelde vandaag met 3-3 gelijk tegen Kroatië. Donderdagavond 24 november volgt de thuiswedstrijd tegen Kroatië in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag. De groepswinnaar van groep 6 plaatst zich direct voor het EK, dat in juli 2013 plaatsvindt. In totaal nemen twaalf landen, inclusief gastland Zweden, deel aan UEFA Women’s EURO 2013.

Nederland – Engeland 0-0 (0-0)

Opstelling Nederland:
Loes Geurts (Telstar), Dyanne Bito (Telstar), Daphne Koster (Telstar), Mandy van den Berg (ADO Den Haag), Claudia van den Heiligenberg (Telstar), Anouk Hoogendijk (Bristol Academy), Sylvia Smit (FC Zwolle), Sherida Spitse (sc Heerenveen), Manon Melis (LdB FC Malmö), Kirsten van de Ven (Tyresö FF) en Lieke Martens (Standard Luik)

Wissels:

’68. Chantal de Ridder (1. FFC Turbine Potsdam) vervangt Lieke Martens.

Gele kaarten:
’50. Geurts (Nederland); ’70. Fara Williams (Engeland)

Foto: Marloes de Boer, oud-international en oud-speelster/aanvoerster van FC Twente, werd door de KNVB geëerd voor haar verdiensten voor Oranje, waarin ze als verdediger/middenvelder zestig keer speelde.
(Foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief