Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Verbeek nog steeds kwaad op scheidsrechter Kuipers wegens penalty Ajax

Geplaatst op 18 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ALKMAAR – Gertjan Verbeek is boos op scheidsrechter Bjorn Kuipers (foto). De Oldenzaler gaf Ajax tijdens de wedstrijd tegen AZ bij een 2-0 achterstand een strafschop. Het gebeurde direct na de rust en hield de gemoederen na afloop lang bezig. Rechtsback Dirk Marcellis bracht Derk Boerrigter ten val. Miralem Sulejmani benutte de penalty. Verbeek heeft nog steeds grote moeite met de verklaring van Kuipers, die de situatie vergeleek met een aanvaller die luttele seconden wordt vastgehouden en zo het strafschopgebied binnen glijdt. ‘Dat is natuurlijk een lachertje’, zegt Verbeek tegen Voetbal International.

‘Want in dit geval ging het om een gewone sliding. En die werd anderhalve meter buiten de zestienmeterlijn ingezet. Op dat moment was er ook contact tussen beide spelers. In geen honderd jaar is dit een strafschop. Dat vind ik ook zo bezwaarlijk zodra die scheidsrechters op televisie verschijnen. Dan hangen ze een lulverhaal op om hun gelijk te halen, terwijl de beelden aantonen dat de overtreding erbuiten wordt gemaakt.’
‘Volgens de visie van Kuipers had hij na de rode kaart van Enoh dus ook naar de stip moeten wijzen’, vervolgt de AZ-coach. ‘Jozy Altidore werd namelijk geblokt, maar kwam pas in het strafschopgebied ten val. Die lijn is er toch niet voor niets getrokken? Dat Kuipers ‘m geeft; oké. Maar kom er dan eerlijk voor uit dat je fout zat’, mopperde Verbeek.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief