Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Weinig uitblinkers bij Twentse topvoetbalteams

Geplaatst op 7 februari 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De sterren waren schaars in het afgelopen weekend waar het de Twentse topvoetbalteams betreft. Slechts Willie Overtoom, matchwinner bij Heracles-Roda JC,  kreeg er een, van Edwin Hilgerink. Zijn collega Edwin Nieland wees Birger Maertens aan als Man of the Match, maar gaf de sterk spelende Belg geen ster. Kortom in de Twentse teams die door leden van het voetbalpanel van TwenteSport.com werden beoordeel, waren nauwelijks uitblinkers te bekennen.

Bij FC Utrecht-FC Twente gaf Gert Lammerink, de uit Enschede afkomstige journalist van het ANP, ook geen sterren weg, maar was wel lovend over de amusementswaarde. Hij gaf daarvoor een 8. Nikolay Mihaylov was voor hem de Man of the Match. ‘Hij speelde heel geconcentreerd en keepte goed. Bovendien ging hij goed om met de lastige wind en maakte hij een paar goede reddingen. Ook Douglas vond ik goed spelen, al maakte hij wat kleine foutjes.’

Wat waren verder nog opvallende meningen van de oud-voetballers. Rapporteur Niels Oude Kamphuis (foto) vond bij Quick’20-Hollandia de eerste helft redelijk en bestempelde het laatste half uur van dit topklasseduel als angsthazenvoetbal.
Bij HSC’21-Alcides vermaakte Mark Dijkstra zich ook niet echt. ‘Alcides  had het verdedigend goed staan en HSC kon nauwelijks gevaarlijk worden. Vooral na de rust ging HSC veel de lange bal spelen en daarmee speelde de ploeg van trainer Paul Krabbe de gasten in de kaart’, luidde een deel van de analyse van Dijkstra.

Gerrit Volmer was dit seizoen voor het eerst aanwezig bij een topklasseduel. Hij bezocht Excelsior’31-Flevo Boys en was niet onder de indruk. ” Het niveau van voetbal in de Topklasse is me vandaag heel erg tegengevallen’, meldde hij. Bovendien was hij kritisch ten opzichte van enkele spelers van de Rijssenaren. ‘ Ik vond dat Niek Davina bij Excelsior verkeerd gebruikt wordt. Hij hoort centraal op het middenveld te spelen. Vandaag stond hij aan de rechterkant en ik had het idee dat hij zich daar niet lekker voelde. Ook vond in Andreas David tegenvallen. Hij stond linksachter maar tegen Tjeerd Korf kon je goed zien dat hij absoluut geen back is. Al met al vond ik het spel van Excelsior’31 duidelijk minder dan vorig seizoen’, aldus Volmer.

Mark Kemna was bij Deto-Drachtster Boys en was niet te spreken over het feit dat deze wedstrijd was doorgegaan. ‘Naast het weer stond ook het veld een goede wedstrijd in de weg, het was veel te hobbelig. Ik had het idee dat die situatie juist in het voordeel van Drachtster Boys was. Dat is een echte werkploeg, terwijl Deto redelijke voetballers heeft. Als ik de trainer van Deto was geweest, had ik geprobeerd de consul te overtuigen het hoofdveld af te keuren en de wedstrijd te verplaatsen naar het kunstgrasveld. Dan was het veld in elk geval niet zo hobbelig geweest’, meende de oud-spits van Quick’20.

Voor de uitgebreidere analyses: zie elders op deze pagina of KLIK HIER

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief