Zondag 14 april 2024
Twentesport

Met z’n allen

Geplaatst op 3 april 2024 door   ·   Geen reacties

Wie lid is van een sportvereniging beziet deze doorgaans vanuit een beperkt perspectief. Je traint immers bij een deel van de club die bestaat uit diverse geledingen. Want je hebt nu eenmaal verschillende niveaus en leeftijdscategorieën. Je ziet wel eens iemand uit een ander deel van de vereniging, maar je kent haar of zijn naam niet. Er is een kans dat je tijdens de jaarlijkse ledenvergadering iemand leert kennen, maar heel waarschijnlijk is dat niet nu steeds dezelfde beperkte kring die vergadering keer op keer bezoekt.

Maar dit keer was het anders. Ons deelclubje werd opgenomen in een veel groter geheel. Dat alles in het verband van de Paastraining, gevolgd door een Paasontbijt. Bij het betreden van onze atletiekbaan werd reeds duidelijk, dat lieden met een vrees voor een grote menigte beter rechtsomkeert konden maken. Hier rees namelijk de associatie met een mierenhoop, waarbinnen het individu geheel opging in de massa. Onze voorzitter had met een aan onnozelheid grenzend optimisme de gedachte opgevat, om voor dit enorm zooitje ongeregeld een training te verzorgen. Dat hij vanwege een hardnekkige griepje een hees stemmetje had overgehouden, leidde natuurlijk op voorhand niet tot het tot bedaren krijgen van de menigte. Gelukkig kon ik met mijn stemgeluid gelijk een misthoorn wat rust brengen, waarna onze rochelende tijdelijke trainer wat aanwijzingen kon uithoesten. Zowaar kwam de troep in beweging en nota bene in de gewenste richting.

De junioren, senioren, veteranen en veel personen van een vage herkomst deden de warming-up-oefeningen van uitstekend tot bagger, wat ook voor de eigenlijke training opging. Toen uiteindelijk het op fluistertoon – onze voorzitter kon op het einde slechts nog wat gepiep uitbrengen – werd gemaand naar de kantine te wandelen teneinde het Paasontbijt te nuttigen, stormde een ieder de trappen op naar de bovenaan gesitueerde kantine, waar wild werd gegraaid van de tafels met broodjes, divers beleg en vanzelfsprekend eieren. Het bleef er nog lang onrustig.

Leuk, om zo kennis te maken met allerlei leden. Fijner nog om tijdens de volgende training weer bij ons groepje te zijn.

Erik Endlich

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief