Enter Vooruit pakt zijn eerste punt; verliesbeurt DOS’37

Geplaatst op 3 november 2018 door   ·   Geen reacties

ENTER – Vanwege een gelijkspel is Enter Vooruit in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal van de hatelijke nul af. De ploeg speelde kwam thuis remise overeen tegen KHC uit Kampen.

Er was in deze klasse een nederlaag voo DOS’37 uit Vriezenveen dat in Bennekom zijn meerdere moest erkennen in de ploeg van deze naam.

Enter Vooruit-KHC 2-2 (1-0)
Het eerste punt is voor Enter Vooruit binnen, want de formatie van De Werf speelde vanmiddag gelijk tegen de bezoekers uit Kampen. De uitslag doet recht aan het wedstrijdbeeld, maar toch zal er nog wel enige tijd over worden nagepraat in Enter, want KHC liet het scoren van zijn eerste doelpunt over aan de thuisploeg en de tweede goal was een weggevertje van de Enterse defensie. Dat was allemaal in de tweede helft. In de eerste had KHC meteen de lead in het spel, maar het was de thuisploeg die scoorde: Mark Breukink trof uit een tegenstoot al na twee minuten de verrassende 1-0. KHC moest in de tweede helft komen en deed dat ook. Zo schoot eerst Durk van der Leest na een half uur voor KHC op de lat en later deed Buruk Alp dat ook. Het was evenwel Enter Vooruit dat tegen zichzelf gelijkmaakte door een ongelukkige beweging van Peter Pluimers. Daarna kreeg KHC kansen te over om op voorsprong te komen, maar keepet Teun Nijhof van Enter Vooruit stak in bloedvorm. Het was vervolgen Ron Smit die acht minuten voor tijd de Enternaren drie punten leek te bezorgen toen hij bij de tweede paal een corner binnen knikte. Niettemin gaven de zwartwitten kort voor tijd toch twee van de drie punten weg door Knol te laten scoren. Knol? Ja, zij het niet Henri, maar Leroy, en die voetbalt bij KHC.

Bennekom- DOS’37 3-1 (2-1)
De ploeg uit Vriezenveen had verloor terecht in en van Bennekom dat een maatje te groot was. Weliswaar was het DOS’37 dat met een schitterende vrije trap van Nick Wennink op voorsprong kwam, maar daarna was het Bennekom wat de klok sloeg. Dat resulteerde eerst in een afgekeurde goal en daarna in twee rechtmatige doelpunten. DOS’37 probeerde in de tweede helft langszij te komen, maar de kans op 3-1 was veel groter, en de – definitieve – derde viel vlak voor tijd.