Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Bronzen medailles op Belgian Open voor taekwondoka’s Yasakov en Oogink

Geplaatst op 1 april 2012 door   ·   Geen reacties

GENT – De spelers van Taekwondo Oude Luttikhuis hebben afgelopen weekend in Gent tijdens de Belgian Open 2012 enkele prijzen in de wacht gesleept, ondanks de afwezigheid van een aantal sterke spelers. Opkomend talent Abdulkarim Yasakov (foto) wist heel knap een bronzen medaille in de wacht teslepen in de klasse Junioren Heren -51kg. De pas 14-jarige Yasakov moest hiervoor diverse tegenstanders verslaan. In zijn eerste partij wist hij overtuigend de vertegenwoordiger van Polen met 7-1 opzijte zetten. Vervolgens won Yasakov nipt met 5-4 van Alex Needham van Team Ultimate. In de kwartfinale tegen Mohammed Rezki uit België begon de speler van Oude Luttikhuis met een 2-0 achterstand, maar deze werd omgezet in een duidelijke 10-4 overwinning. De halve finale tegen Lachlan Comito uit Australië was zeer spannend. Het werd 8-8, maar in de verlenging wist de Australiër het eerste winnende punt te scoren. Desalniettemin speelde Yasakov een sterk toernooi met als bekroning een bronzen medaille.

Michael Oogink, uitkomend in de klasse Senioren Heren -87kg, wist eveneens beslag te leggenop de bronzen medaille. De eerste partij van Oogink tegen de Belg Murat werd overtuigend met 7-2 gewonnen, dankzij twee mooie hoofdtreffers. In de tweede partij moest Oogink aantreden tegen de ervaren Duitser Daniel Habecker. Ditmaal was de uitslag 7-3 in het voordeel van Oogink. In de halve finale was Dionys Kronreif de tegenstander, de man die recent nog finalist was tijdens de Dutch Open. Na afloop van de reguliere speeltijd was de stand nog steeds gelijk. In de verlenging werd de partij aan de Duitser toegekend vanwege twee waarschuwingen voor Oogink, die desondanks een goede bronzen plak meenam. De Duitser won uiteindelijk ook de klasse -87kg.
Joyce van Baaren stond eveneens aan de start in Gent en deed dit in de klasse SeniorenDames -62kg. De eerste partij van de Almelose tegen de vertegenwoordigster van Frankrijk wist ze duidelijk met 10-2 in haar voordeel te beslissen. Tijdens de tweede partij kwam haar tegenstander niet opdagen, waardoor Van Baaren automatisch door mocht naar de kwartfinale. Daarin speelde ze tegen Mi Young Park uit Korea. Na een spannende strijd ging deze partij nipt met 3-2 naar de Koreaanse, waardoor Van Baaren buiten de prijzen bleef. De Koreaanse won uiteindelijk ook overtuigend het goud.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief