Bronzen plak Hilde Jager bij Thüringer Pokal in Erfurt

Geplaatst op 24 maart 2013 door   ·   Geen reacties

Erfurt 2013ERFURT – Tijdens de 22e editie van de Thüringer Pokal in Erfurt heeft Hilde Jager de bronzen medaille gewonnen in haar categorie, de klasse tot 57 kg. Jager was door de Judo Bond Nederland geselecteerd voor deze wedstrijd, die meetelt in de kwalificatiereeks.

In de eerste ronde was ze vrijgeloot, in de tweede  ronde won ze van de Duitse Verena Geppert en vervolgens ook van de sterke Duitse Nathaly Ghandour. In de vierde ronde was ook meervoudig Duits kampioene Anne-Sophie Schmidt niet opgewassen tegen de aanvalsdrift van de Markelose. In de kwartfinale was de 17-jarige landgenote Gaby de By net als twee weken geleden in Antwerpen  iets te sterk voor Jager en verwees haar naar de herkansingen. Daarin won ze Jennifer Carneiro uit Brazilië en in de volgende rond ook van de Nederlandse Michelle Benjamins. In de kleine finale trof ze Marie Klose uit Duitsland, die al diverse Europa Cup medailles op zak heeft. Maar Jager pakte met een prachtige Ippon de winst en werd zo derde op dit sterk bezette toernooi.

(foto: de mediallewinnaars in de klasse tot 57kg: tweede vanaf rechts Hilde Jager)