Zondag 23 juni 2024
Twentesport

BWO en Rigtersbleek weekendwinnaars eerste klasse

Geplaatst op 18 februari 2018 door   ·   Geen reacties

HENGELO – BWO uit Hengelo had een prettige middag, want won in de eerste klasse van het zondagvoetbal met 1-2 bij De Zweef in Nijverdal. De promovendus stijgt op de ranglijst en neemt ook meer afstand van stadgenoot HVV Tubantia dat namelijk op de eigen Bijenkorf met 0-2 zijn meerdere moest erkennen in Rigtersbleek uit Enschede.

Rigtersbleek blijft daardoor de hoogst genoteerde Twentse ploeg in de eerste klasse. Stevo uit Geesteren pakte thuis weliswaar een punt tegen Heino, maar blijft in de gevarenzone bivakkeren.

De Zweef–BWO 1-2 (0-1)
Het was een mooie opsteker voor BWO, dat in een weinig verheffende vertoning drie punten meenam van sportpark Gagelman in Nijverdal en dat groots en luidruchtig vierde. ‘Alsof ze kampioen waren’, kreunde het kamp van De Zweef, dat zelf een lamentabele eerste helft op de soppige mat legde. Bas van den Heuvel bekroonde namens de Hengeloërs een aanval uit het boekje met de eerste goal van de middag. Het bleek meteen de ruststand. Kort na de hervatting profiteerde Vincent Bilanovic van het feit dat De Zweef risico’s ging nemen; bij een snelle uitval verdubbelde hij de Hengelose voorsprong. Het blijft toch een geslepen voetballer, deze wereldreiziger op de Twentse velden, die al voor HSC’21, DETO, DOS’19 en Glanerbrug ballen beroerde. De Zweef moest komen, werd ook steeds gevaarlijker, maar verder dan één doelpunt van Sven Dikkers kwam de thuisploeg niet, want een opgelegde kans verprutste diezelfde Dikkers vanaf de elf meter-stip.

Stevo–Heino 3-3 (2-2)
Het was voor de neutrale toeschouwer een mooie pot, met veel gekke fouten, maar ook kekke aanvallen, waarbij Hugo Weerink het bal op aangeven van Roy Wigger opende, maar daarna bracht de geslepen Luc Fakkert, het jeugdige talent van Heino eerst naast en vervolgens voorbij Stevo met vlot combinatiespel. ‘Het was goed dat we op slag van rest die pengel kregen’, beschouwt clubwatcher Roy Mentink van Stevo na. Niels Wigger zorgde voor een ruststand van 2-2. Na de thee bracht voormalig Rohda Raalte-speler Mo Kifeta de bezoekers weer op voorsprong, maar Stevo kreeg een verdiend punt doordat Hans Brunninkhuis een vrije schop van Stijn Harmelink doeltreffend verlengde. Feit blijft dat de club van De Peuverweide één na laatste is, met tien punten, drie minder dan drie clubs erboven, waaronder trouwens De Zweef.

HVV Tubantia–Rigtersbleek 0-2 (0-1)
Het keurkorps van Rigtersbleek maakte op sportpark De Bijenkorf in Hengelo geen fouten, want won regelmatig met 0-2 van HVV Tubantia. Max Krake scoorde vijf minuten voor de pauze en en een dik kwartier na de onderbreking voor theegebruik de doelpunten voor de rood-witte brigade van de G.J. van Heekstraat te Enschede. De thuisploeg kon er weinig tegenover stellen, laat staan treffers. Volgende week is het trouwens BWO-HVV. Soms zijn verhalen over voetbalwedstrijden snel verteld. Goed, omdat er nog enige ruimte is: waarom worden nu ook al bij de (semi)amateurs zondagmiddagwedstrijden op de zaterdagavond gespeeld? Wat des te meer prangt als het des middags koud doch zonnig is en des avonds guur en duister.

FOTOGRAFIE: De Zweef

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief