Dames EHV doen zichzelf te kort op “Olympisch” veld van Upward

Geplaatst op 25 september 2011 door   ·   Geen reacties

ARNHEM – Het Nederlands dameselftal traint sinds deze week op het gloednieuwe blauwe veld van Upward (Arnhem). Er ligt een zelfde veld als op de Olympische accommodatie van Londen. Dat brengt natuurlijk hoge verwachtingen met zich mee. Helaas viel dat tegen, althans volgens Reinout Buizer (foto), manager van de EHV-dames, die voor de competitie erop mochten spelen. ‘Het veld is erg traag! De bal is op tv misschien beter te zien op een blauw veld, maar verder is de meerwaarde nihil als je er op staat.’

Niet alleen het veld, maar ook het resultaat viel de Enschedese hockeydames enigszins tegen. Het werd 2-2 en daarmee deed EHV zichzelf zonder meer te kort. Buizer: ‘Terwijl we in de voorbereiding gewoon van sterke tegenstanders wonnen, lukt dat in de competitie niet. Ook vandaag niet. Er wordt hard gewerkt, vaak prima gespeeld maar scoren doen we te weinig. Tegen Upward speelden we een rommelige wedstrijd, waarin we niet altijd deden wat we hadden afgesproken en vooral wat we kunnen. Deden we dat wel, dan tikten we Upward vrij snel weg.’

In de eerste helft werd er niet gescoord, maar kreeg Anouk Wildenborg wel ongelukkig de bal tegen haar neus waardoor ze noodgedwongen de strijd moest staken. Na rust opende Judith van der Zande de score na een mooie aanval, maar deze voorsprong hield slechts kort stand en Upward maakte gelijk. Daarna was het geen geweldige wedstrijd, weinig vloeiende aanvallen en veel fouten. Toch kwam EHV via Alessia Delogu op voorsprong, maar binnen twee minuten scoorde Upward uit een terecht gegeven strafbal de gelijkmaker. Buizer: ‘Dat kan niet en dat mag niet, daar moeten we veel scherper op worden.’