Deto verslaat WHC en promoveert naar de Topklasse

Geplaatst op 16 mei 2012 door   ·   1 Reactie

HARDENBERG – Deto is kampioen geworden van de hoofdklasse C van het zaterdagvoetbal De ploeg versloeg in een beslissingsduel WHC uit Wezep na verlening met 2-1. Ruud Bruns (foto) scoorde in de verlening de winnende treffer en zorgde er daarmee voor dat zijn ploeg promoveert naar de Topklasse.

In een wedstrijd die even slecht als spannend was, trok Deto daarmee alsnog aan het langste eind, nadat het twee weken geleden de kansen op de titel verspeeld leek te hebben. Door de eigen overwinning en het gelijke spel van WHC wist Deto alsnog naast de ploeg uit Wezep te komen. Daarmee werd een beslissingsduel afgedwongen. Voor Deto was winnen de opgave, want bij een gelijk spel na verlenging zou WHC op basis van het betere doelsaldo in de reguliere competitie alsnog de titel opeisen.

Voor rust viel er weinig te genieten op het terrein van HHC in Hardenberg waar het duel plaats vond. Beide ploegen kregen enkele kansjes, waarbij Jan Herm Zomer dichtbij een treffer kwam en Johannes Yarbug enkele keren goed redding bracht.

Na rust kwam Deto alsnog op voorsprong. Een vrije schop van Kevin Aman werd door Vincent Bilanovic van richting veranderd, waardoor WHC- keeper Van Hoof kansloos was. Lang hield de voorsprong van Deto geen stand. Ook WHC wist via een gelukkige, want van richting veranderde vrije trap van Adi Draganovic te scoren.

Verdere treffers bleven uit en dus was een verlenging noodzakelijk. Een extra 30 minuten Via Stef Lamberink was Deto dicht bij de 2-1, de kopbal van de verdediger ging net naast het WHC doel. Kort daarna wist invaller Ruud Bruns wel te scoren. Wat volgde was een spannend tweede deel van de verlenging. Yarbug sleepte zijn ploeg er nog enkele keren doorheen, terwijl WHC ook nog eens de lat trof. Na nog eens bijna zes minuten blessuretijd was er dan eindelijk het laatste fluitsignaal. Deto mag zich vanaf nu Topklasser noemen.

WHC – DETO 1-2 (0-0)
65. Bilanovic 0-1, 75. Draganovic 1-1, 99. Bruns 1-2.
DETO: Yarbug, Coenraad, Kram, Rumathé, Schepers (76. Lamberink), Fraterman, Van Staa, Zomer (62. Bruns), Ter Avest, Roelofs (62. Bilanovic), Aman.