DSVD vernedert NEO en promoveert naar derde klasse

Geplaatst op 5 juni 2011 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Daar hadden ze bij NEO ven geen rekening mee gehouden. Maar na 120 minuten voetbal voor bijna 1000 toeschouwers stond er op het fraaie complex van Berghuizen gewoon een stand van 4-1 voor DSVD op het scorebord en was voor de formatie uit Deurningen promotie naar de derde klasse een feit. NEO is een grote club van 1200 leden, maar het eerste elftal moet komend seizoen weer eens voor de derby tegen de bvv Borne in de vierde klasse.

Het was ontluisterend om te zien hoe NEO de vroeg verkregen voorsprong (na drie minuten door Robin Oude Kamphuis) weggaf. DSVD werd steeds gevaarlijker. De gelijkmaker van Paul Eshuis was van grote klasse. Na 31 minuten schoot hij van afstand raak. DSVD verzuimde de 2-1 te maken en had bepaald pech dat paal en lat een doelpunt in de weg stonden en Wouter Kwakkenbos een bal van de doellijn haalde. In de laatste tien minuten kreeg NEO een opgelegde mogelijkheid, maar die werd niet benut.

In de verlenging kwam DSVD  snel en dik verdiend op voorsprong door Jitse Golbach 1-2. Nadat  DSVD’er Peter Spekhorst met rood eraf moest, leek NEO het in de 22 resterende minuten wel te klaren. Maar juist DSVD deed er een tandje bij. Ineens maakte de ploeg van Peter Schulte een machteloze indruk. Mathijs Bekhuis en opnieuw Golbach scoorden: 1-4.

‘We hebben karakter getoond en dik verdiend gewonnen. Op naar de derde klasse’, zei DSVD-trainer Jerry Arjaans. Trainer Schulte ziet zes spelers naar andere clubs vertrekken. Hopelijk krijgt hij zijn elftal komend jaar beter aan het voetballen anders wordt zelfs de vierde klasse een pittige opgave.