ENTER/VRIEZENVEEN – Het verlies van eersteklasser Enter Vooruit in en tegen Bennekom was onnodig, maar dat overkomt de Enternaren wel vaker; het hoogst haalbare lijkt klassenbehoud via de nacompetitie moet zien te realiseren.

DOS’37 is al verzekerd van nog een jaar in de eerste klasse en verloor vanmiddag op de Veluwe van Hierden

Bennekom-Enter Vooruit
1-0 (0-0)
Het hoogst haalbare voor Enter Vooruit lijkt een plek in de nacompetitie om het verblijf in de eerste klasse met minimaal een jaar te verlengen. Vanmiddag bleek op bezoek bij koploper Bennekom opnieuw dat de ploeg van Peter Schulte het niveau aankan, maar soms te gretig is en te weinig gogme heeft. Eigenlijk was er amper verschil in voetballend vermogen te zien, maar waar Bennekom in de tweede helft door een doelpunt van Quincy Jones aan de leiding kwam verknoeide Enter zeker in de spannende slotfase de mooiste kansen, zelfs toen Schulte, ook volgend jaar trainer op De Werf, zijn aanvalslinie verving en Sietze Velten, Marc Breukink en Dennis Bolink naar het front stuurde.

Hierden-DOS’37 4-1 (1-0)
De veilige middenmoter DOS’37 liet zich vanmiddag de kaas van het brood eten. Voor de rust was het sowieso een gezapig potje. Het enige hoogtepunt was een lange aanval van de gastheren die door de debuterende Maikel Vermeulen doeltreffend werd afgerond. Na de rust bracht Bernd Bove de Vriezenveners langszij door een corner van Nick Wennink binnen te knikken. De verdediging van DOS’37 nam vervolgens vrijaf, waardoor Jeroen Spoelstra 2-1 liet aantekenen. DOS’37 probeerde nog wel wat, maar kreeg door gemakzucht en onvermogen in de slotfase via uitvallen kort op elkaar nog twee goals tegen, van Brian Klaassen en William Beelen, wat wel een tikje overdreven was.