Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Verbeek trainer én technisch manager  van FC Twente  

Geplaatst op 29 oktober 2017 door   ·   5 Reacties

ENSCHEDE – Nadat het er al weken aan zat te komen, is het nu rond, Gertjan Verbeek is de nieuwe trainer van FC Twente. Tevens wordt hij ook technisch manager van de club. Verbeek tekent een contract tot aan de zomer van 2019. Jan de Jonge (54) komt met Verbeek mee en wordt als assistent-trainer toegevoegd aan de staf van de eerste selectie. Het tweetal wordt maandag gepresenteerd in Enschede.

 ‘Deze functie – van trainer én technisch manager – past bij mij”, zegt Verbeek in een eerste reactie op de site van Twente. ,,Binnen het gehele voetbalbedrijf is er nog veel werk aan de winkel bij FC Twente. Neem bijvoorbeeld de scouting; die is kind van de rekening geworden, maar wel ontzettend belangrijk in een voetbalclub. Gelukkig zijn er al goede stappen gezet. Met mijn kennis en ervaring kan ik ook een belangrijke rol spelen om het verloren terrein in te halen.’ 

Uitdaging
‘FC Twente staat voor een geweldige uitdaging. Hoewel niet helemaal vergelijkbaar heb ik bij AZ ook met een dergelijke situatie te maken gehad. We hebben toen de boel langzaam weer opgebouwd, maar daar horen wel keuzes bij en het nemen van verantwoordelijkheden. FC Twente heeft in haar beleidsplan als doel uitgesproken om op termijn terug te keren in de subtop van Nederland met als ambitie het spelen van Europees voetbal. Hoewel een beleidsplan natuurlijk een dynamisch document is – dat je ieder jaar moet evalueren – vind ik ook dat een club met de grootte van FC Twente binnen afzienbare tijd weer moet kunnen concurreren met clubs als Vitesse, AZ en FC Utrecht. Voor nu hebben we geen tijd te verliezen om uit de onderste regionen weg te komen. Daarom vind ik het fijn dat Jan (De Jonge, red.) met me meekomt, want wij hebben aan één woord genoeg. Het wordt gezien het programma een flinke klus, maar daar gaan we met de staf, spelers en directie alles aan doen.’

Taken technisch manager
‘In de rol van technisch manager krijgt hij medeverantwoordelijkheid over het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding, in samenwerking met de huidige directie’, zegt Jan van Halst, die als technisch-directeur de verantwoordelijkheid droeg voor het beleid.

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. Piet says:

  Het zou Twente sieren om opening van zaken te geven omtrent de financieen betreffende de trainers wisseling. Dat het veel, heel veel gaat kosten is een zekerheid maar hoeveel??
  Persoonlijk denk ik aan minimaal een
  miljoen, maar wellicht gaat het richting de 1.5 miljoen. Gemeenteraad van Enschede doe je plicht !

  • Geurt says:

   Schijnbaar handelt het weer om bedragen waar de Almelose oortjes van klapperen. Tja jong, zo geet dat hier. Topclub-eigen.

   • Bennie says:

    De blinde topclub-ambities hebben ertoe geleid dat FC Twente nu een tobclub is. Maar wie weet helpt Verbeek de club erboven op. Gertjan, waar begin je an?

 2. Jeroen says:

  Ach Bennie die pseudo Duitsers uit Enschede denken en doen alsof er alles beter en groter is daar! Met steun ut Riessen kunnen ze wat doen, en maar roepen dat ze niet door een sponsor gesteund worden, hou je grootmoeder voor de gek Van Halst en Co. De club heeft geen rooie cent te besteden maar wordt op sponsoren op de been gehouden en de grootste komt ut Riessen en hij trekt aan de touwtjes. En de gemeente Enschede, die kan niets omdat ze er financieel zo dik in zitten en als het ware gegijzeld worden door hun wat ze al hebben uitgegeven. Ach de gemeente bestuurders daar vragen niet om uitleg Piet. Ze vinden het belangrijker dat ze elke 14 dagen met een hapje en drankje hoog en droog in de skybox op het gepeupel kunnen neerkijken. Denk je nu dat zij kritische vragen gaan stellen! Bovendien de dames en heren van de politiek hoeven niet zelf de portemonnee te treken als her geld niet terug komt. Was dat maar zo dan hadden ze nu nog in het Diekman stadion gespeeld!
Archief