Grondman/Verhagen op kop in ONK

Geplaatst op 15 april 2013 door   ·   Geen reacties

LOCHEM – Het duo Grondman / Verhagen  uit Geesteren(O) en Berlicum heeft ook in de derde wedstrijd van  het ONK zijspancross goede zaken gedaan. Op het motorcrosscircuit aan de Gageldijk in Lochem behaalden zij twee keer de tweede plaats.  Winnaar in Lochem  werd het duo  Hendrickx/Mucenieks uit België. Zij wonnen de eerste manche, terwijl zij in de tweede manche als derde finishten.

Het duo M.Willemsen/Bax  werden door een derde en vierde plek beslag op de derde plaats in de dagrangschikking.  De gebroeders Visscher/Visscher uit Hasselt werden twee keer vijfde en blijven de belangrijkste tegenstanders  voor Grondman/Verhagen in de strijd om de Nederlandse titel.

In de daguitslag werden de gebroeders Rouwenhorst uit Haaksbergen elfde, het duo Smit/Tjoink uit Markelo dertiende en de gebroeders Groeneveld  uit Denekamp  vijftiende.

In de tussenstand na drie wedstrijden  hebben Marcel Grondman en Christian Verhagen hun voorsprong op de nummer twee, Jan en Jeroen Visscher uitgebouwd naar  35 punten.

Stand:
1. Grondman/Verhagen   269 punten.
2. Visscher/Visscher  234 punten.
3. Van Duijnhoven/Saloniemi  212 punten.

De vierde wedstrijd voor het ONK is op zondag 5 mei in Valkenswaard.

In de open klasse was er in Lochem een  vierde en tweede plek voor Robin Nijkamp uit Daarlerveen. Winnaar werd Maikel Swanenberg uit Schijndel die ook hier net als in Sint  Isidorushoeve  beide manches wist te winnen. In de tussenstand na drie wedstrijden leidt Swanenberg met 274 punten voor Maurice Klijn uit Hardinxveld met 232 punten. Robin Nijkamp klom op naar plek vijf met 211 punten.

Bij de quads deed Ingo ten Vregelaar  goede zaken door vierde en derde te worden. In het klassement schoof hij door naar plek drie met 227 punten. Lijstaanvoerder is hier Mike van Grinsven  uit Heesch  die tot nu toe alle manches wist te winnen. Hij heeft 300 punten. Joe Maessen uit IJsselstein is tweede met 251 punten.

In de MX2-klasse werd Nigel Blömer uit Geesteren vierde in het dagklassment. De jonge coureur werd in de eerste manche keurig derde en in de tweede aflevering zevende.