Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Guerdet en Greve tonen vorm in voorproef Grote Prijs

Geplaatst op 4 augustus 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

OMMEN – Steve Guerdet, de olympisch kampioen van Londen, won met Ulysse des Forets vanavond Championat Ommen vóór de Twentse favoriet Willem Greve die Carambole in de ring bracht.

Een mooie generale voor de Grote Prijs van CSI Ommen die voor zondag op het programma. Dan komen beide combinaties weer in de ring, met veel ander toppers.

In de barrage van Champinat Ommen was Guardet, 0,24 seconde sneller bij het galopperen en pakte zeven en een half duizend euro. Voor Greve, die twee weken geleden nog de Grote Prijs van Knokke won met Carambole, lag er zesduizend euro klaar.

Puissance

De vanavond werd afgesloten met de Puissance, waarbij de muur aan het eind op maar liefst twee meter twintig stond. Mark van den Top klaarde de klus foutloos op Diabolo, waarna hij volgens de organisatie niet meer kon stoppen met lachen. ‘Ik had niet verwacht zover te komen. Ik spring meestal landelijk en af en toe op zulke concoursen, maar in zo’n vol stadion winnen is toch wel echt mooi. Ik had zelf nog nooit zo hoog gesprongen, maar wist dat Diabolo het wel kon. Hij heeft heel veel vermogen.’

FOTO: Trailer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief