Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Hengelo: 440.000 euro voor FC Twente bij FBK-stadion

Geplaatst op 15 juni 2017 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo, bij het FBK-stad‬ion, wordt aanmerkelijk gerenoveerd, met name het hoofdgebouw. Er is met de renovatie bijna een miljoen euro gemoeid, waarvan het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voorstelt 440.000 euro beschikbaar te stellen. Na de renovatie voldoet het complex volgens het college weer aan de eisen terzake gezondheid, veiligheid en Arbo.

De gemeente is al geruime tijd bezig met het upgraden en herinrichten van Sportcenter Hengelo. Dit complex zou naar de motivatie van het college met het FBK-stadion (en de FBK-Games), sporthal Veldwijk en het trainingscomplex van FC Twente een ‘uithangbord’ van Hengelo moeten zijn waar de gemeente ‘erg trots’ op is.

Het gebouw is gezamenlijk eigendom van FC Twente en de gemeente Hengelo. De renovatie wordt opgeknipt in twee fases. De eerste fase vergt 530.000 euro en start al deze zomer. Dab worden de meest urgente werkzaamheden uitgevoerd, zoals de vervanging van de boilers en het leiding- en installatiewerk. Ook worden gemeentelijke ruimtes gerenoveerd en kantoorruimtes aangepast aan de Arbo-eisen.

De tweede fase wordt uitgevoerd als FC Twente het resterende bedrag voor de renovatie van 340.000 euro beschikbaar stelt. FC Twente is de grootste gebruiker van het hoofdgebouw voor het FBK stadion. Andere gebruikers zijn de stichting FBK games, de stichting FC Twente Scoren in de wijk’, de school ROC van Twente en atletiekverenigingen MPM en LAAC. Ook wordt het complex gebruikt bij schoolsportdagen en andere (grote) sportevenementen.

De sociaal-maatschappelijke aspecten zijn voor het college reden de raad voor te stellen de knip te trekken. ‘FC Twente is de trots van de regio. FC Twente verbindt, is belangrijk voor welzijn, participatie en integratie, onder meer via ‘Scoren in de wijk’. Ook geeft de club invulling met onder andere het ROC aan de functie Sport- en Leercentrum.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief