Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

HSC’21 lijft Simon Klein Goldewijk van De Graafschap in

Geplaatst op 1 juni 2011 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – Simon Klein Goldewijk (foto) verlaat de voetbalacademie van De Graafschap om zich komend seizoen te melden bij de selectie van HSC’21. De 19-jarige middenvelder uit Zieuwent speelde afgelopen seizoen in de A-junioren van de Achterhoekse eredivisionist. Hij heeft het voetbal niet van een vreemde, want Klein Goldewijks vader Ben was in zijn actieve periode als profvoetballer doelman van oa De Graafschap en NEC. Met die laatste club speelde hij in 1983 een Europa Cup wedstrijd in Nou Camp tegen FC  Barcelona.

Eerder al maakte Erwin Nieuwboer bekend van Heracles over te willen stappen naar HSC, de kampioen van de hoofdklasse C.  Uit de eigen jeugd zullen de talentvolle spelers Bas ter Hogt en Wouter Horstink worden overgeheveld naar de selectie van het eerste elftal dat komend seizoen debuteert in de topklasse.

Daar staat tegenover dat aanvaller Nino Beukert en doelman Stefan Busschers HSC verlaten om over te stappen naar plaatsgenoot Bon Boys.  Eerder al maakten Robert Wilens (naar Excelsior’31),  Nick Hoekstra (naar Wilhelminaschool),  Hielke Penterman (naar HHC) en Boy Kamphuis (naar SVZW) hun vertrek bekend HSC’21.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief