Vrijdag 26 juli 2024

Inhaalrace handbalsters Bentelo komt net op tijd

Geplaatst op 19 april 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – In de nacompetitie om promotie naar de eredivisie hebben de handbalsters van Bentelo vanavond een nipte zege behaald op streekgenoot Olympia. In de thuishal van Olympia begonnen de meiden uit Bentelo goed en namen een verdiende voorsprong. Ze waren technisch beter en speelden een gevarieerder aanvalsspel. Maar Olympia herstelde van de zwakke start nam het  initiatief over door bij de opbouw van de aanval weer alle speelsters te betrekken en stond bij de rust op gelijke hoogte (10-10).
In de tweede helft liep Olympia verder uit en had acht minuten voor tijd nog een voorsprong van vijf doelpunten. Het degelijke spel van Chantal Oral – speelster van het tweede team – stonmd vaak aan de basis van kansrijke aanvallen.
Door afspeelfouten verloren de Hengelose meiden echter  uiteindelijk toch de wedstrijd want twee seconden voor tijd scoorde Lotte Jannink namens Bentelo de beslissende treffer. Uitslag 23-24.
Olympia heeft derhalve in de nacompetitie na twee wedstrijden nog geen punten. Bentelo heeft nu één duel verloren en één gewonnen.