Jenny Snippe wint brons in Erfurt

Geplaatst op 22 maart 2011 door   ·   Geen reacties
ERFURT – Jenny Snippe, judoka van Top Judo Twenthe, heeft een bronzen medaille gewonnen op het zogenaamde meetmoment voor judoka’s tot 17 jaar  in Erfurt.  In de  halve finale verloor de Enschedese van Sanne van Dijke, maar vervolgens won ze de strijd om het brons van Natascha van Kommer. De dames Melanie Emmelkamp en Jacolien Theijink wisten één partij met winst af te sluiten. De overige dames, -17 en -20, kwamen niet tot winst op dit uitermate sterk bezette toernooi.

Op het net zo sterk bezette internationale meetmoment in Bremen wisten de vijf mannen -17 van Top Judo Twenthe zich niet bij de beste acht te plaatsen. Geen medailles en ook geen rankingpunten dus. In de klasse tot 55 kg was het Justin Veenstra die na een fantastische serie van drie ippons  op de negende  plaats eindigde.  Voor de  Twentse  judoka’s was de wedstrijd in Bremen wel een fantastische internationale ervaring die overigens  gedomineerd werd door de delegatie uit Kazachstan.

Timo van Leerdam, Zander Evenberg, Job Heidkamp, Donovan Piris, Carlos Platier Luna en Rico Harder wisten zondag 20 maart in Bremen tijdens het  toernooi voor judoka’s tot 20 jaar niet door te dringen tot de medaillewedstrijden en werden allen voortijdig uitgeschakeld. Ook zij waren een ervaring op een groot internationaal toernooi rijker, alle zes TJT judoka’s lieten uitstekend technisch judo zien, maar kwamen uiteindelijk te kort om in de rankingpunten terecht te komen.

Op de foto tweede van rechts: Jenny Snippe op het podium in Erfurt