Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Mart Bruggink tevreden met vierde plek wintertriatlon Twente

Geplaatst op 26 maart 2011 door   ·   1 Reactie

HENGELO-ENSCHEDE – De Wintertriatlon Twente 2011 is gewonnen door Erik Jan Spijkerman uit Nibbixwoud. De 28-jarige triatleet die ook nog aan marathonschaatsen en skeeleren doet, legde de kwarttriatlon ( 10 km lopen, 50 km fietsen en 20 km schaatsen) af in 2 uur, 27 minuten en 26 seconden. Teun Sweere uit Zevenbergen werd op 1.17 tweede.

Marathonschaatser Mart Bruggink was de beste Twentenaar. Hij werd vierde op 7.28 en was daar tevreden over. ‘Meer zat er niet in”, aldus de atleet uit Borne. ‘Ik heb me de laatste weken wel wat mee toegelegd op het lopen, maar het bleef wel mijn minst goede onderdeel. Bij het fietsen heb ik de achterstand voor een groot deel goed kunnen maken en bij het schaatsen haalde ik er ook nog één in. Ik heb er dus niet specifiek voor getraind en mag dus tevreden zijn. Het was een leuke wedstrijd om mee te doen. Vanaf nu neem ik een tijdje rust’, zei Bruggink. Na hem was Enschedeër Jetse Scholma met de twaalfde plaats de tweede Twentenaar op bijna negentien minuten van de winnaar. Niels Mellema uit Enschede werd veertiende. Lizette van der Vegt uit Groningen was de eerste vrouw die binnenkwam. Haar tijd: 2.55.17.

Voor de jeugd was aan de wedstrijd in en rond FBK-stadion en IJsbaan Twente het nationale  kampioenschap  wintertriatlon verbonden. Het ging daarbij om 2.6 km lopen, 14 km fietsen en 5 km schaatsen.
Tim van Benthem uit Hengelo werd kampioen bij de jongens van 14 jaar en ouder met een tijd van 46.12. Wouter Schipper uit Enschede werd tweede in dezelfde tijd. Rogier van Loon uit Borne eindigde korte tijd later als vijfde. Bij de jongens van 16 jaar en ouder mag Jerrie Suijker uit Pijnacker zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen. Zijn tijd: 43.06. Kars Jansman uit Hellendoorn werd op 23 seconden tweede en Rynald Kip uit Deurningen op ruim twee minuten derde. Jordi Timmerman uit Denekamp werd vierde in 46.31 en Jorrit Extercatte uit Delden vijfde in 46. 40.
Bij de meisjes 14+ ging de nationale titel naar Fenne Keulstra uit Boekelo met een tijd van 48.45.  Anouk Sanders uit Hengelo werd tweede op 1.39. Bij de meisjes 16+ werd Anne Tauber kampioene van Nederland in 48.30. Annika Leeuw uit Enschede werd in 50.23 vierde.

De Sprint Triatlon (5 kilometer lopen, 20 km fietsen en 10 km schaatsen) leverde een fraaie zege op voor de achttienjarige Kevin Lek uit Emmen. Hij had een tijd nodig van 1 uur, 11 minuten en 7 seconden.  Bij de eerste tien finishten drie Twentenaren. Jan Anne Woelders uit Hengelo werd zesde met een achterstand van 3.14 op Lek. Patrick Huttenhuis (ook Hengelo) kwam als zevende binnen op 3.43. De veertigjarige Huttenhuis was daarmee  in de categorie 40-49 jaar de snelste. Frank Bosman (Hengelo) werd tiende en was met 1.15.50 de tweede man in dezelfde categorie als Huttenhuis.

Bij de vijftig plussers was André van den Berg (Hengelo0 met een tijd van 1.26.05 de snelste deelnemer.
Roos Hoogeboom uit Maastricht was de snelste vrouw met een tijd van 1.18.18. De achttienjarige Monique Elfrink uit Zevenaar, Nederlands kampioene bij de jeugd, werd tweede op 47 seconden. De één jaar jongere Pien Keulstra uit Boekelo, zilveren medaillewinnares op het WK schaatsen voor junioren, was bij de vrouwen de derde die binnenkwam; 1.20.35 was haar tijd. Iris Bosch (ook 17 jaar) uit Denekamp finishte in 1.21.51.

Foto: Net na de start in het FBK-stadion komt Mart Bruggink als tweede door. Voor hem loopt de Fransman Tristan Loy die uiteindelijk als zesde zou finishen.
(foto www.Sportfoto-RegioTwente.nl)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. monique says:

    was een leuke wedstrijd! staan er al foto’s ergens op internet?
    haha en ik ben ook nog 17 hoor;)
    groetjes Monique
Archief