Meiden Top Judo Twente prima op dreef in Antwerpen, goud voor Lisa Beld

Geplaatst op 23 mei 2011 door   ·   Geen reacties

ANTWERPEN – Op de sterk bezette Internationale Ippon Trophy in Antwerp Belgie hebben alle vier deelneemsters van Top Judo Twenthe gisteren het podium gehaald. Lisa Beld (17) uit Almelo was in de klasse -78 iedereen de baas en won de gouden medaille.  Myrthe Nagel (klasse tot 48 kg), Melanie Emmelkamp (-57) als Cindy Rikhof (-63) veroverden een bronzen plak.

In de klasse tot 78 kg won Lisa Beld al haar wedstrijden overtuigend, waaronder twee keer met ippon. De talentvolle Almelose versloeg de 22-jarige Belgisch kampioene Evelien Timbermont die tweede werd, net als de Belgisch kampioene onder 20 jaar Anne-Sophie Meeuwissen, die derde werd, beiden met waza-ari.

Een dag eerder kwamen de mannen in actie, maar  Zander Evenberg (-60 kg), Vincent Eidhof en Leon Stevense ( -73),  Nick Luiken, Marthijs ter Haar en Rico Harder wisten geen medaille te behalen.  Ze kwamen nog wel de poules door, maar konden zich daarna niet mengen in de strijd om de medailles.

Behalve bij de medailles waren de dames ook bij het scoren van ippons het meest succesvol. De vier TJT-dames scoorden maar liefst acht ippons, de zes TJT-heren zorgden voor zeven ippons en dat leverde dus vijftien keer een ippon premie op voor de TJT kas.

Aan het toernooi in Antwerpen namen judoka’s deel uit Nederland, België, Engeland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland.