Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Merle van Benthem, Chris David en Jeroen Staman genomineerd

Geplaatst op 20 januari 2011 door   ·   Geen reacties

18 januari 2011
ENSCHEDE – Merle van Benthem (foto) , Chris David en Jeroen Staman zijn genomineerd voor de ‘ROC Sportprijs Regio Twente 2010’. Op donderdag 3 februari a.s. wordt deze prijs tijdens het symposium ‘Regio Twente: sportief en gezond!’  in De Grolsch Veste uitgereikt. Deze prijs is bestemd voor het Twentse sporttalent van 2010 onder de 23 jaar en onderscheidt zich ten opzichte van andere sportprijzen door de voorwaarde dat het sporttalent ook een studie moet volgen. De genomineerden zijn vandaag bekend gemaakt.

De  genomineerden zijn dus:
Merle van Benthem: BMX’er, studeert aan het Johan Cruyff College Nijmegen. Ze werd in 2010 voor de tweede keer wereldkampioen bij de junioren.

Chris David doet de voetbalacademie FC Twente en is student aan het Johan Cruyff College Enschede. Afgelopen jaar is hij uitgeroepen tot de beste voetballer van de eredivisie B-Junioren.
Jeroen Staman is rolstoeltennisser en leerling van Het Stedelijk Lyceum Enschede. Hij won de wereldbeker voor landenteams.

De ca. 300 geselecteerde kandidaten moesten voldoen aan onder andere de volgende criteria: woonachtig zijn in Twente of uitkomen voor een Twentse sportvereniging, een studie volgen en een (naar nationale of internationale maatstaven gemeten) bijzondere sportprestatie hebben geleverd. Hierbij is geen onderscheid gemaakt tussen amateursport en beroepssport. Ook is gekeken naar concurrentie en trainingsintensiteit en het bezit van de erkende topsportstatus (IT, NT en HP) van Topsport Overijssel | Regio Twente. 

De genomineerde sporttalenten vervullen ook een rolmodel voor de Twentse jeugd. Dit aspect is ook meegenomen tijdens de selectie. De initiatiefnemers van de prijs, ROC van Twente, Johan Cruyff College Enschede, Saxion en Topsport Overijssel|Regio Twente, vertrouwen de winnaar namelijk het ambassadeurschap toe om sport en haar positieve effecten in Twente meer op de kaart te zetten.

De ROC Sportprijs Regio Twente bestaat uit een wisselbeker, een bronzen beeld gemaakt door kunstenaar Ruurd Hallema en een geldprijs van 375 euro. Hans Schutte, voorzitter van het College van Bestuur van het ROC van Twente, reikt de prijs uit op donderdag 3 februari a.s. om 15.45 uur in de Arke Lounge van De Grolsch Veste tijdens het tweede deel van het symposium ‘Regio Twente: sportief en gezond!’. Dit symposium heeft als doel sport en gezondheid meer te verankeren in Twente nu de gevolgen van de vergrijzing, een ongezonde leefstijl en de bezuinigingen in de gezondheidszorg zich beginnen af te tekenen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief