Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Motorcrosser Nigel Blömer breekt pink op EK-wedstrijd in Zweden

Geplaatst op 5 juli 2011 door   ·   Geen reacties
UDDEVALLA – Motorcrosser Nigel Blömer (foto) uit Geesteren  blikt met gemengde gevoelens terug op de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Zweedse Uddevalla. De rijder van de stichting Motorsport Promotie Oost Nederland kwalificeerde zich op zaterdag zonder problemen voor de wedstrijd. Helaas kwam het er zondag door twee valpartijen niet uit in de manches en tevens liep hij hierbij een gekneusde hand en een gebroken pink op.
Het weekend begon zaterdag positief voor de jonge crosser. In de vrije training ging het rijden lekker en ook met de snelheid van de rijder uit Geesteren zat het goed, want hij zette een mooie dertiende tijd op de klokken. Ook in de kwalificatieheat ging het rijden goed. Hij pakte een heel goede start en kwam rond de vijfde plaats uit de eerste bocht. Ondanks dat het tempo erg hoog lag, wist hij lang stand te houden in de top tien. Echter met nog twee ronden te gaan, werd hij gepasseerd en viel hij terug naar een elfde plaats. Blömer besloot geen onnodige risico’s meer te nemen, want met een elfde plaats kwalificeerde hij zich nog ruimschoots voor de beide manches.

In de eerste manche reageerde hij goed toen het starthek vie,l maar helaas schakelde hij op het startveld mis, waardoor hij buiten de top dertig de eerste bocht in dook. Gedurende de eerste ronde wist hij al veel plaatsen winst te boeken en reed alweer rond de twintigste plaats toen het op de waves mis ging. Nigel raakte hier buiten de baan en ging er hard af. Helaas kon hij zijn weg niet meer vervolgen en moest noodgedwongen terugkeren naar het rennerskwartier.

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Hij kwam goed weg toen het starthek viel en dook in de top vijftien de eerste bocht in. ‘Helaas ging het op het volgende rechte stuk mis met Nigel. Een rijder kwam op hoge snelheid vlak voor de eerste springbult ten val. Hij kon deze rijder niet meer ontwijken en kwam ook hard ten val. Bij de valpartij bezeerde hij zijn been en hand. Vanwege de pijn en de schade aan zijn motor moest hij wederom vroegtijdig de wedstrijd verlaten’, aldus een woordvoerder va n de rijder.

Blömer was gisteren voor controle in het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat zijn pink gebroken is en dat zijn hand gekneusd is. Aankomende zondag rijdt hij een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Halle. Als alles goed gaat, zal de zestienjarige rijder uit Geesteren hier gewoon van start gaan.

(foto Berry Visser)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief