Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Polsstokhoogspringen met Rens Blom op het marktplein Hengelo

Geplaatst op 24 mei 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Op het marktplein in Hengelo wordt donderdag een spectaculaire polsstokhoogspringinstallatie opgebouwd. Daarop geeft eerst voormalig wereldkampioen en huidig bondscoach polsstokhoogspringen Rens Blom donderdagavond een ‘masterclass’ aan Twentse atleten. Vanaf 19.45 uur volgt een wedstrijd met toppers uit Nederland, België en Duitsland. Een aantal van die atleten komt zondag ook tijdens de FBK-Games in actie. Ook kinderen krijgen de kans te ervaren wat polsstokhoogspringen is.
Op het marktplein in Hengelo wordt donderdag een speciale polsstokhoog-springinstallatie aangelegd met een verhoogde aanloop van maar liefst 47 meter.

Op deze installatie geeft Rens Blom vanaf 17.30 uur een ‘masterclass’ aan een achttal Twentse atleten, allen ervaren springers. Tegelijkertijd krijgen kinderen op een speciale installatie de kans kennis te maken met dit spectaculaire  atletiekonderdeel.
Vanaf 19.00 uur gaan de echte toppers inspringen, om vanaf 19.45 met hun wedstrijd te beginnen.

‘Interland’  Nederland, België en Duitsland
Voor de invitatie-wedstrijd zijn 3 atleten uit Nederland, 3 uit België en 3 uit Duitsland uitgenodigd. Naast een individuele wedstrijd krijgt de wedstrijd daarmee een extra dimensie in de vorm van een (officieuze) interland. De resultaten van de beste twee atleten per land tellen voor het landenklassement. Aan de wedstrijd doen voor Nederland Robbert Jan Jansen, Wout van Wengerden en Cyriel Verberne mee, voor België Kevin Rans, Denis Goossens en Jonas De Meyer en voor Duitsland Fabian Schulze, Björn Otto en Florian Sürth. Otto heeft van de deelnemers met 5.90 het beste PR. Op het marktplein behoren hoogtes rond de. 5.50 meter zeker tot de mogelijkheden.Jansen, Van Wengerden, Schulze, Otto en Goossens staan ook op de startlijst voor de FBK-Games zondag.
Op het marktplein, waar om even over acht uur ook de Dubbele Mijl van Hengelo finisht en waar ook een ‘Running Wall’ komt te staan, worden tribunes neergezet voor het publiek.

Foto: Rens Blom deed  in 2007 als wereldrecordhouder ook al op de Hengelose markt  mee aan een wedstrijd
(foto TwenteSport)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief