Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

‘Schijtbakkenvoetbal’ levert FC Twente amper punt op

Geplaatst op 18 februari 2018 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – Een late gelijkmaker van Haris Vuckic voorkwam dat FC Twente het degradatieduel met Sparta verloor. De Rotterdammers koesteren lange tijd een 0-1 voorsprong. Kort voor tijd werd het nog gelijk, maar de puntendeling voelde aan als een nederlaag.

Gertjan Verbeek begon ook tegen Sparta, in de wedstrijd die gewonnen moest worden, met vijf verdedigers. In eerste instantie was dit niet zo’n groot probleem. FC Twente had het balbezit en kwam tot een ruim aantal kansen. Maar doelpunten bleven uit, waardoor het halverwege nog steeds 0-0 was.

Na de hervatting begon Sparta mee van zich af te bijten. De eerste kans die de Rotterdammers kregen resulteerde in een doelpunt. Vervolgens moest FC Twente op jacht naar de gelijkmaker. De wissels die Verbeek daarbij toepaste, konden niet op goedkeuring van het publiek rekenen. Verbeek vertelde dat hij Tighadouini en Jensen wel moest wisselen. Tighadouini vanwege een enkelblessure, Jensen omdat hij ziek was geweest en zelf aangaf het niet meer vol te houden. De wissel Maria voor Cuevas noemde de oefenmeester wel aanvallend, omdat Maria makkelijker de aanval zoekt.

Het huwelijk tussen Verbeek en de fans lijkt flink onder druk te staan, want de fans hadden liever een veel aanvallender aanpak gezien.  Dat bleek wel uit de spreekkoren, waar Verbeek duidelijk werd gemaakt dat de supporters het maar schijtbakken voetbal vonden. Het was dan ook de redding voor Verbeek dat Vuckic kort voor tijd nog gelijk maakte. Daarmee werd voorkomen dat nog meer hoon neer zou dalen op de oefenmeester.

FC Twente – Sparta 1-1 (0-0)
Scoreverloop:
62. Friday 0-1, 86. Vuckic 1-1
Toeschouwers: 25.400
Scheidsrechter: P. van Boekel

Gele kaart: Dougall, Fischer (Sparta)
FC Twente: Drommel, Ter Avest, Bijen, Lam, Cuevas (67. Maria), R. Jensen, Vuckic, Maher, F. Jensen (78. Hooiveld), Tighadouini (63. Holla), Boere.

Sparta: Huth, Holst, Fischer, Chabot (84. Vriends), Nelom, Dougall, Brogno  (46. Kramer), Sanusi, Friday, Van Moorsel, Dos Santos (46. Floranus).

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Geurt says:

    Bij elke andere degradatiekandidaat in de wereld zou de trainer vanavond nog ontslagen worden, maar de laatste duiten zijn opgegaan aan de bonus voor de schitterende Technisch Directeur. Op naar het einde.
Archief