Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Curieus scoreverloop brengt SVZW sensationele zege

Geplaatst op 21 oktober 2017 door   ·   1 Reactie

WIERDEN/VRIEZENVEEN – De hoofdmacht van de voetbalclub SVZW blijft met Flevo Boys de dans leiden in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Beide ploegen wonnen en hebben nu dertien punten uit vijf wedstrijden. SVZW kwam van een 1-3 achterstand sensationeel terug tot een 5-3 overwinning.

Ook het keurkorps van DETO blijft punten pakken, met ruime zegepartijen, want vanmiddag werd het team van FC Zutphen op Het Midden in Vriezenveen met 4-0 verslagen.

SVZW-SDV Barneveld 5-3 (1-3)
Een merkwaardige wedstrijd die vooral in het laatst kwartier kookte, met de Wierdense voorwaartsen Deniz Sahbaz en Ferdi ter Avest in de hoofdrollen (zie foto). Sahbaz bereidde na rust de 2-3 van Baruk Basut voor, scoorde zelf de 3-3 en ook in de extra tijd de 5-3. Tussendoor maakte Ter Avest met de 4-3 de mooiste van de door verdediger Mark Oudbroekhuizen uit te kappen. Hij zette de man met de langste achternaam voor Jan met de kórtste achternaam en schoot vervolgens wonderschoon binnen. Voor theetijd had Ricardo Mengerink de gasten op 0-1 gezet, maakte Maarten Jansen 1-1 en zorgden Niels Vlugt en Sefanja Davids de formatie uit Barneveld op 1-3.

DETO-FC Zutphen 4-0 (1-0)
Voor de derde achtereenvolgende keer brak Frank Smit voor DETO de ban door de score open te breken, want de Enternaar was de enige die voor rust de vijandelijke veste slechtte. Na de pauze liet hij de uitbouw over aan Syayesteh, Smoes en Nijhof. Het team van trainer Van Veen straalt in tegenstelling tot vorig jaar zelfbewustzijn en zelfvertrouwen uit en dit vertaalt zich in de stand. Moest de ploeg vorig seizoen tot diep in de nacompetitie vechten tegen degradatie, nu staat de club soeverein derde, kort achter SVZW en Flevo Boys.

ASV Dronten-DOS’37 6-0 (1-0)
Veel minder gaat het met DOS’37, die andere Vriezenveense club, want na de oorwassing vorige week in de derby tegen DETO, die met 6-1 werd verloren, ging de geel-zwarte brigade vanmiddag in Dronten de bietenbrug op, weer met zes tegentreffers, maar zonder de eer te redden: 6-0. En dat tegen een ploeg die dit seizoen nog niet had gewonnen en die nu wel boven de Vriezenveners staat. In de eerste helft ging het al moeilijk in de combinatie, na de rust ging zo ongeveer alles mis bij DOS’37.

Vroomshoopse Boys-KHC 1-2 (1-0)
De vierde Twentse club in de eerste klasse, Vroomshoopse Boys, komt ook moeizaam op gang en verloor hedenmiddag op en eigen Bosrand met 1-3 van KHC uit Kampen. Daar zag het halverwege nog niet naar uit, want dankzij een goal van Jos Hutten leidden de Vroomshopers met 1-0. Een eigen doelpunt van Renzo Bolk bracht de ploeg uit Kampen in stelling, waarvan twee keer Jeffrey de Nooijer profiteerde. KHC staat nu keurig vierde in het klassement met tien punten, de Boys van Vroomshoop elfde met vier punten.

Foto: Henk Steen

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Hanenkamp says:

    SVZW heeft voor dit seizone wel ECHT versterkingen opgehaald. Niet alleen individueel goede spelers maar ook spelers wat een team beter laten voetballen. Sahbaz is daar een goed voorbeeld van. Kan in zijn eentje een wedstrijd beslissen (laat hij vanaf begin competitie ook al zien) en bovendien een echte teamspeler. Kan makkelijk 3e divisie aan. Basut, Hegeman en Kamperman ook prima versterkingen. Ik zie SVZW dit seizoen wel promoveren.
Archief