Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Silke Tulk ongenaakbaar in Champions Tour

Geplaatst op 25 maart 2013 door   ·   Geen reacties

Silke Tulk (CT Veld en Allround) en Merlin Leussink (CT Zetten)

TILLIGTE – Tilligte vormde het decor voor de laatste Grolsch Champions Tour op het onderdeel veld en zetten. De ijzige oostenwind maakte het voor de sporters en begeleiders niet makkelijk. Er waren nog twee veldwedstrijden en één zetwedstrijd te gooien, waarna het eindklassement opgemaakt kon worden. De Grolsch Champions Tour wordt gehouden over drie onderdelen. Door mee te doen op alle drie onderdelen (straat, veld en zetten) kun je in aanmerking komen voor de allround titel. Deze titel, ook wel het alternatieve Nederlands Kampioenschap klootschieten genoemd, is een fel begeerde titel onder de sporters.

Silke Tulk uit Albergen won de allroundtitel bij de dames. Zij wist deze titel voor het zevende jaar op rij te winnen. Jerry Dekker wist de allroundtitel bij de heren te winnen.  Bij de jongens ging deze prachtige titel, net als vorig jaar, naar Bart Kamphuis (Mander). Manon Zanderink (Beuningen) wist deze titel te winnen bij de meisjes.

Silke Tulk
Bij de dames was de strijd losgebarsten tussen Almelose Lindsay Leussink (de Huier)  en Silke Tulk (Kleine David). Tulk stond aan kop voorafgaande aan de laatste twee wedstrijden met een voorsprong van drie punten. Doordat Tulk nog één dagoverwinning wist te pakken op de laatste wedstrijddag, wist ze haar veldtitel veilig te stellen. Lindsay Leussink werd tweede. De kernploeg werd aangevuld door Richelle IJland uit Oldenzaal (de Toekomst), Merlin Leussink (de Huier), Enschedese Kim Schurink (de Toekomst) en Linda Benneker uit Oldenzaal (Vooruitzicht).

Heren
De heren wisten al dat Rob Scholten (Niej Haarbig, Harbrinkhoek) er met de eindoverwinning vandoor ging. Met vier eindoverwinningen van de vier wedstrijden die meetelden, had hij voorafgaande aan de laatste wedstrijddag het maximaal aantal punten al binnen. De strijd ging echter wel om de overige plaatsen in de kernploeg. Door spannende wedstrijden hebben Mark oude Luttikhuis (KV Mander), Bas Senger (Beuningen), Richard Vlieman( Niej Haarbig, Harbrinkhoek), Oldenzaler Laurens Maseland (de Toekomst), plaats- en ploeggenoot Rolf olde Weghuis, Jerry Dekker uit Fort (EDKV Fort), Jos-Bert Aalbers uit Baak (Trefpunt), Robert van de Einde (Noord Berghuizen) en Michael Roerdink (Eibergen) zich weten te plaatsen voor de kernploeg veld.

Zetten
Ook het onderdeel zetten werd gespeeld in Tilligte. Daar waar de veldwedstrijden zes wedstrijden hebben waarvan de beste vier  resultaten meetellen voor het eindklassement, heeft het onderdeel zetten drie wedstrijden waarvan de beste twee resultaten meetellen. Bij de jongens was het geen verrassing dat Melle Analbers (Ons Streven, Tilligte) er met de eindoverwinning op het onderdeel zetten vandoor ging. Met een afstand van maar liefst 82 meter liet hij nog maar eens zien wie de beste jongen op dit onderdeel was.

Bij de meisjes was het Karlijn Lammerink (Reutum) die met twee overwinningen de titel voor zich opeiste.

Ook bij de dames was favoriete Merlin Leussink (de Huier) de eindwinnaar op het onderdeel zetten. Met haar bovenhandse slag bleef ze alle dames ruim voor. Rob Scholten eiste met twee overwinningen ook het onderdeel zetten voor zich op.

Winnaars Landelijke Straatcompetitie bekend
Afgelopen zondag werd de laatste wedstrijd van de Landelijke Straatcompetitie verschoten. Onder zeer koude weersomstandigheden werd in Beuningen (Ov.) de finalewedstrijd verschoten. Bij de heren deden dit jaar 14 ploegen mee,  bij de dames bleef de teller steken op 4. De wedstrijden werden dit jaar verschoten in 6 verschillende regio´s. De zesde wedstrijd werd door winterse weersomstandigheden eerder dit jaar afgelast.

Dit jaar viel de deelname bij de damesteams ietwat tegen. Met vier teams werd de competitie gestart. Kluppelshuizen, de Kogeltjes, HKV en Respelhoek gingen de strijd met elkaar aan.

De dames van HKV wisten de titel voor zich op te eisen. Op de tweede plaats eindigde het team van Respelhoek en het podium werd compleet doordat Kluppelhuizen de derde plaats wist te bemachtigen. De dames van de Kogeltjes, een combinatieteam van verschillende kogelwerpverenigingen, eindigden op de vierde en laatste plaats.

Heren

Bij de heren verschenen dit jaar veertien teams aan de start. Voorafgaand aan de laatste wedstrijd in Beuningen was al duidelijk dat de heren van Nooit Gedacht er met de titel vandoor zouden gaan, net als vorig jaar. Met een derde plaats tijdens de laatste wedstrijd was de titel voor de heren uit Noord Deurningen dan ook zeker. Op de tweede plaats eindigde het team van Klein Dochteren. Beuningen, die de laatste wedstrijd wist te winnen, eindigde op een keurige derde plaats.

(foto: links meervoudig winnares Silke Tulk, rechts Merlin Leusink, eindwinnaar Champions Tour bij het zetten)

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief