Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Softbalsters TTT verdedigen Europa Cup met compleet team

Geplaatst op 4 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE –  Softbalsters Merel Oosterveld, Karin Tuk en Britt Vonk vieren momenteel op de Europese kampioenschappen in het Italiaanse Ronchi dei Legionari de ene triomf na de andere  in het nationale team. Ze zijn met Oranje alweer gevorderd tot de halve finale. Intussen is in Enschede bij hun club Tex Town Tigers het team voor het toernooi om de Europa Cup I geformeerd. De sterke formatie die moet proberen deze prestigieuze cup in Enschede te houden,  is compleet. De grootste verrassing is de tijdelijke terugkeer van TTT’s voormalige coach Monti VanBrunt (foto) die samen met zijn Amerikaanse landgenoot Michael Bastian voor twee weken de leiding heeft over de laatste voorbereidingen en het toernooi zelf.  Als Oosterveld, Tuk en Vonk terug zijn begint TTT maandag serieus met de voorbereiding. De vijftiende augustus begint het Europa Cup toernooi. Plaats van handeling is het Zuid-Italiaanse Caserta.

‘We hebben het team compleet. Dat Monti en Michael erbij zijn, is een enorme meevaller’, zegt Jan van de Molen als voorzitter van de technische commissie van TTT. ‘We zaten een beetje met de coaching. Na het vertrek van Megan Hartung hebben we het team de afgelopen maanden in eigen beheer gecoacht tijdens de competitie. Maar die opzet is voor het Europa Cup toernooi wat te licht. Monti en Michael bleken graag bereid ons te helpen. Het kost ons niets. Michael Bastian is een coach die in de hele wereld gewerkt heeft. Monti kennen we uiteraard al langere tijd. We hebben de laatste jaren echt naam gemaakt. We betalen hun reis, ze worden ondergebracht bij particulieren en hebben daardoor nauwelijks kosten. Ze waren graag bereid ons te helpen en de groep is er blij mee’, aldus Van der Molen.

Tijdens het Europa Cup toernooi mag een club haar  team nog aanvullen met drie extra speelsters. TTT heeft, zo was al bekend, Lindsey Meadows bereid gevonden mee te doen. De Amerikaanse pitcher met Nederlands paspoort speelde zes jaar voor TTT, maar komt met ingang van dit seizoen uit voor de Italiaanse club Museo d’Arte Nuoro. Verder heeft TTT Arlene Quinn en Eelena Leon kunnen vastleggen voor de verdediging van de Europa Cup I. De Duitse international Quinn speelt bij Neunkirchen Nightmares en is op meerdere plaatsen inzetbaar. Leon is een Amerikaanse binnenvelder die uitkomt voor Olympia Haarlem.

Hoewel international Britt Vonk alleen aan slag inzetbaar is vanwege de geblesseerde gooiarm is Van der Molen optimistisch over de kansen van TTT. ‘De poule bestaat uit teams die we moeten kunnen hebben. De andere poule is veel zwaarder. Daarna moeten we dan tegen de nummer 1 van de andere poule en is de finale derhalve haalbaar.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief