Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Sportstudenten maken zich sterk voor Nationale Sportweek

Geplaatst op 19 april 2013 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE –  Voor de sportactiviteiten in Twente tijdens de tiende editie van de Nationale Sportweek hebben de studenten van de opleiding Sport en bewegen van het ROC van Twente zich hard gemaakt. De Nationale Sportweek wordt gehouden van 20 t/m 27 april. De studenten willen dat dit evenement in de regio blijft bestaan om het belang van bewegen en sporten te onderstrepen. Bij veel gemeentes was de aandacht hiervoor weggeëbd nadat ze in 2012 konden meeliften op de faciliteiten die toenmalige openingsstad Enschede de regio bood.

Begin dit schooljaar werd bekend dat het ROC van Twente de mogelijkheid kreeg de Nationale Sportweek te organiseren, mits er voldoende draagvlak en animo voor zou zijn in de regio. De circa 500 studenten van alle leerjaren van de sportopleiding op niveau 3 en 4 grepen deze kans met beide handen aan en voerden campagne binnen hun netwerk. En daar werd enthousiast op gereageerd; bij zo’n 25 scholen en sportverenigingen in heel Twente gaan de studenten volgende week sportactiviteiten, waaronder Koningsspelen, organiseren of hierbij assisteren om kinderen en volwassenen kennis te laten maken met bewegen en sporten.

Leren
De organisatie van de Nationale Sportweek is geïntegreerd in het onderwijsprogramma van de opleiding Sport en bewegen. Alle facetten komen bij dit project aan bod: van het regelen van een locatie tot het bedenken van een activiteit. De studenten leren zo in de praktijk wat er allemaal bij een sportevenement komt kijken. De voorbereidingen namen, naast de reguliere lessen, vier maanden in beslag. Direct na de Nationale Sportweek wordt het evenement geëvalueerd met als doel het volgend jaar weer te kunnen organiseren.

De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden. Dit sluit goed bij de bedrijfsfilosofie van het ROC van Twente: deze onderwijsinstelling stimuleert haar medewerkers en studenten te bewegen en te sporten, omdat ze daar vrolijker en fitter van worden, minder vaak ziek zijn en beter presteren.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief