Zaterdag 13 juli 2024
Twentesport

Steffan Winkelhorst titelkandidaat voor NK alpineskiën

Geplaatst op 7 november 2014 door   ·   Geen reacties

Winkelhorst archiefHAAKSBERGEN – Voor alpineskiër Steffan Winkelhorst staat dit weekend het Nederlands kampioenschap op het programma. Afgelopen jaar hield een fout de Haaksbergenaar van het podium, deze editie hoopt hij zich te revancheren.

Afgelopen seizoen ging Winkelhorst met de snelste tijd naar de finale, om vervolgens weg te glijden in de sneeuw. ‘Het was een fout, ik denk dat ik te snel wilde zijn, waardoor ik te direct ging skiën. Ik heb er weer van geleerd en het is duidelijk dat ik altijd mijn basis in orde moet hebben voordat ik sneller kan gaan skiën. Dit vermindert het risico en zorgt er toch voor dat ik snel kan skiën’, vertelde het ski-talent destijds. Het is een goede samenvatting van de sportbeleving. Alleen door veelvuldig met de sport bezig te zijn word je beter en beter worden is de enige manier om verder te komen.

Blessure
Naast de pech bij het NK had Winkelhorst ook nog eens te kampen met een knieblessure. De alpineskiër scheurde de kruisband van zijn rechterknie tijdens een training in Oostenrijk voor een groot deel af en kreeg daarom in het Orthopedium te Delft een nieuwe kruisband. ‘Door die blessure is mijn puntentotaal stilgezet. Ik stond ongeveer 150e van de wereld, maar ben teruggevallen naar een 170e plaats. Mijn uiteindelijke doel is bij de beste dertig van de wereld te horen.’ Dat doel is nog ver weg, maar Winkelhorst gunt zichzelf ook tijd. ‘In 2018 hoop ik op mijn top te zijn, tot die tijd is het vooral heel veel trainen en wedstrijden skiën om beter te worden.’

Kampioenschap
Dit weekend staat het indoor NK in Landgraaf op het programma. Een wedstrijd waar Winkelhorst zich goede kansen toedicht. ‘Mijn voornaamste concurrent en de winnaar van vorig jaar zijn niet aanwezig. Ik moet het opnemen tegen ongeveer dertig andere deelnemers. Het niveauverschil is daarbij groot. Mijn voornaamste concurrent is een stuk jonger dan ik. Ik verwacht eigenlijk niet dat hij al zover is dat hij mijn snelheid kan halen. Dus normaal gesproken maak ik een goede kans.’
Het kampioenschap is reden voor een kort bezoek aan eigen land, want in de winterperiode speelt het leven van een skiër zich daar af waar de sneeuw ligt. Winkelhorst is daarom het grootste deel van het jaar in het buitenland, om te skiën, beter te worden en te werken aan het ultieme doel, de olympische spelen 2018 in Pyeongchang.

Foto: Steffan Winkelhorst in actie

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief