Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Steggink (Quick’20) hoopt tegen Dongen op ommekeer

Geplaatst op 18 november 2017 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De competitie is elf wedstrijden onderweg en nog altijd heeft Quick’20 niet gewonnen. De Oldenzalers missen scorend vermogen en staan ondanks acceptabel veldspel laatste.

“Het is duidelijk dat de resultaten niet goed zijn”, begint trainer Michel Steggink resoluut. “Tegen UNA gaven we de wedstrijd uit handen, door afspraken niet na te komen. De wedstrijden daarvoor ging het eigenlijk prima. Niet wat resultaat betreft maar wel het voetbal wat we lieten zien. Op de training zie ik voldoende goede dingen om de wedstrijd met Dongen met vertrouwen tegemoet te zien.”

Resultaten
Steggink weet als geen ander dat wanneer de resultaten tegen blijven vallen, de druk toe zal nemen. “De mensen binnen de club blijven gelukkig rustig. Ze weten waar ik mee bezig ben en welke mogelijkheden er zijn. We doen alles om het elftal aan de praat te krijgen en in een flow terecht te komen. Uiteindelijk kun je niet meer dan je best doen. Na iedere nederlaag hoop je een keer beloond te worden voor de arbeid die je op de training levert.

Dat we tegen een tegenstander als Jong Vitesse in staat zijn om dominant te spelen en voetballend mee kunnen, moet vertrouwen geven. We krijgen meestal complimenten van de tegenstander. Dat is mooi, maar je hebt er weinig aan. Het gaat er nu om hard te werken en vertrouwen te houden dat de overwinning er komt.

Van eigen kracht uitgaan
Ook tegen Dongen gaat Quick’20 van zichzelf uit. “We bekijken het per wedstrijd. We spelen altijd voor de drie punten., maar zeker thuis. Dan wil je gewoon winnen. De wedstrijd moet gewoon een keer de goede kant op vallen. Alleen moet je dat wel zelf afdwingen en dat is aan ons zelf.”

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief