Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Succesvol TwenteSport gala met KNVB-beloning voor Rigtersbleek

Geplaatst op 16 juni 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De uitreiking van de TwenteSport-awards én de overhandiging van het Meer dan Voetbal-label aan Rigtersbleek (foto), donderdagavond vond het allemaal plaats in het paviljoen van de hoofdklasser uit Enschede. De avond, in de vorm van een sportcafé, werd als vanouds gepresenteerd door Gijs Eijsink en Eddy van der Ley, hoofdredacteuren van de site. Als rode draad van de avond werden diverse actuele zaken uit de voetballerij doorgenomen met FC Twente-doelman Sander Boschker en Eddy Achterberg, ex-speler van FC Twente en tegenwoordig scout voor Red Bull Salzburg. Zij reikten tevens de prijzen aan de winnaars van de diverse klassementen uit.

Allereerst kwam de trainerssituatie bij FC Twente ter sprake. Op dit moment lijkt Co Adriaanse de belangrijkste kandidaat voor de trainerspositie te zijn. Achterberg was samen met Huub Stevens de opvolger van Adriaanse en kon dus vertellen hoe men in Salzburg aankijkt tegen de man die de ploeg kampioen maakte. ‘Dat was niet bepaald positief. Het is duidelijk dat Co een eigen manier van werken heeft, waarin niet iedereen zich kan vinden. Dat lijkt me niet altijd terecht, het heeft immers wel tot de titel geleid.’

Sander Boschker heeft geen uitgesproken mening over wie de nieuwe oefenmeester van de Tukkers moet worden. ‘Wie het is, maakt me in principe niet uit. Ik denk dat het belangrijk is dat het iemand is die duidelijk is. Adriaanse is zo iemand, net zo als Rutten het ook was. McClaren was anders, terwijl Preud’homme er wat meer tussenin zit. Het beste zou denk ik wel een wat meer ervaren trainer zijn.’

Ook het vertrek van Theo Janssen kwam uitgebreid ter sprake, rondom het uitreiken van de prijs Beste Twentse Profvoetballer van het jaar. Lees hier meer over deze prijs. Voor de opvolging blijkt Boschker gecharmeerd van Fer en Strootman. ‘Dat zijn jonge jongens met veel mogelijkheden, jongens die FC Twente weer een stuk vooruit kunnen helpen.’ Daarnaast werd ook ook de situatie van Achterberg bij Redbull Salzburg besproken. Dit valt hier te lezen.

Tussendoor werden ook de prijzen uitgereikt. Tim Engbers, spelend voor Quick’20 en volgend seizoen actief bij SVZW en Cenc Uguz van HSC’21 eindigen samen op de  eerste plaats. Lees hier hun reactie. Regionaal topscorer werd Dave van der Molen van UDI. Toch moest hij de eerste plaats laten aan Metin Aydin van Glanerbrug. Dit omdat er rekening wordt gehouden met de klasse waarin de spelers uitkomen. Iets waarin Van der Molen zich overigens prima kan vinden. Lees hier meer over de regionale topscorers.

Ook gastheer Rigtersbleek werd in het zonnetje gezet. Uit handen van Edo Janssen van de KNVB kreeg de club het Meer dan Voetbal-label, vanwege de verdiensten van de club op het gebied van het terugbrengen van mensen die om welke reden dan ook in het dagelijks leven langdurig buitenspel staan. Het project van Rigtersbleek werd dusdanig positief gevonden, dat het naast soortgelijke projecten van onder andere PSV en FC Zwolle ook nog eens werd genomineerd voor een Award. Rigtersbleek is daarmee de enige genomineerde amateurvereniging. Op 29 juni wordt tijdens een voetbalgala de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Als afsluiting van de succesvol verlopen avond blikte topscorer Aydin terug op het afgelopen seizoen, waarin zijn club Glanerbrug opnieuw promoveerde. Bestuurslid Arjan Kampman van Rigtersbleek deed datzelfde op de prestaties van Rigtersbleek in de hoofdklasse, waarin het zich via de nacompetitie wist te handhaven.

Foto: KNVB-vertegenwoordiger Jansen reikt de Meer dan Voetbal Award uit aan clubmanager Ronny Brinks van Rigtersbleek, die het maatschappelijke project bij de club coördineert.
(Foto Robert Hoetink)

Foto: Robert Hoetink

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief